Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aykut Kocaman: “İlk iki maça göre bir adım daha önde olduğumuzu söyleyebilirim”

UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nda sahasında Braga ile karşılaşacak olan Atiker Konyaspor’da Teknik Direktör Aykut Kocaman, “Grupta hem golü bulmak açısından hem üç puan açısından sanki en uygun şartların olduğu bir maç gibi gözüküyor”...

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2016 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2016 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nda sahasında Braga ile karşılaşacak olan Atiker Konyaspor’da Teknik Direktör Aykut Kocaman, “Grupta hem golü bulmak açısından hem üç puan açısından sanki en uygun şartların olduğu bir maç gibi gözüküyor” dedi.
Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi H Grubu üçüncü maçında perşembe günü Braga ile yapacakları maç öncesi basın toplantısında konuştu. Avrupa liglerindeki üçüncü maçlarını yarın oynayacaklarını ifade eden Kocaman, ilk iki maçtan istedikleri sonuçları alamadıklarını dile getirdi. Alınan kötü sonuçlara rağmen hep söylediği tecrübe, deneyim sözünü burada da yineleyen yeşil-beyazlı çalıştırıcı, “Hayatta aktarım diye, birikim diye bir şey var, bu oyunun içinde de var. Tecrübe diyoruz buna. Bu anlamda da ilk iki maça göre bir adım daha önde olduğumuzu söyleyebilirim. Yeterli mi? Tabi ki yeterli değil, ancak en azından Shakhtar maçına çıktığımızdan bir adım daha önde olduğumuzu söyleyebilirim. Bizim tarafımızdan bakıldığı zaman üçüncü ve içeride oynadığımız bir maç. Gruptaki kağıt üstündeki hem golü bulmak açısından hem belki üç puan açısından sanki en uygun şartların olduğu bir maç gibi gözüküyor. Bu neye yol açacak? Eğer bunu başarabilirsek futbolcu arkadaşlarımla oturup bir hesap yapma şansına sahip olacağız ama daha önemlisi bir sonraki maç için ciddi bir şekilde öz güven sağlayacak takıma. Umarım elde ederiz. Tersi bir şey olursa özellikle kendi ligimizde oynadığımız maçlarda, Avrupa düşüncesini yüzde 50 de olsa bittiğine dair bir inanç oluşacağından avantaj sağlayacağını düşünüyorum. Dolayısıyla yarınki maçın sonucu ne olursa olsun bize ciddi anlamda yol gösterici maçlardan bir tanesi olarak gözüküyor. Grupta Shakhtar’ın arkasından iki takım öne çıkıyordu. Braga, maçlar başlamadan önce sanki tecrübesiyle bir adım daha önde gözüküyordu. Ancak oynanan ilk iki maç Gent’i bu anlamda biraz daha öne çıkardı” şekline konuştu.
“Takımımın son dakikaya çabası göstereceğinden hiç kuşkum yok”
Rakibin durumunu da değerlendiren deneyimli teknik adam, "Braga için de yarınki maçın grupta ikinciliği kovalama adına son maç gibi gözüküyor. Eğer burada puan kaybına uğrarlarsa ikincilikle ilgili beklentileri biraz daha ciddi anlamda sekteye uğramış olacak. Dolayısıyla yarınki maç onlar tarafından bakıldığında da ciddi anlamda belirleyici. Kendi takımımla ilgili söyleyeceğim şey, sözünü vermek doğru mu bilmiyorum ama sözünü verebileceğim takımımın A’dan Z’ye birinci dakikadan son dakikaya kadar, skor ne olursa olsun kendi bildiğini yapmak için çaba göstereceği konusunda hiç kuşkum yok” diye konuştu.
Bir basın mensubunun "Fenerbahçe’de işler ne zaman kötü gitse sizin isminiz geçiyor, bu duruma sinirleniyor musunuz, gururlanıyor musunuz?" sorusuna, Kocaman şöyle yanıt verdi:
“33 yıldır futbolun içindeyim. İlk 4 yılımı bir tarafa koyarsanız 28-29 senedir tamamen göz önündeki insanlardan biriyim. İşime duygularımı çok karıştırmadım. Dolayısıyla bu şekilde devam edecek. Ne öyle ne de böyle. Bu benim dışımda gelişen bir durum. Dolayısıyla benim buna gurur duyuyorum ya da başka bir şey demem pek profesyonelliğe, çalışma düşünceme uyan bir şey değil."
Ali Turan: "Yarın yine tarihi maçlardan birine çıkacağız"
Atiker Konyaspor’un deneyimli defans oyuncusu Ali Turan ise, “Yarın yine tarihi maçlardan birine çıkacağız. Tarihinde ilk defa UEFA’ya katılmış bir Konyaspor var. İlk iki maçta maalesef istediğimiz sonuçları alamadık. Onlar geride kaldı, şimdi önümüzde oynayacağımız Braga maçı var. Onlar da buraya kazanmaya gelecek. 1 puanları var. Rakibin de mutlak galibiyet için sahaya çıkacağını düşünüyorum. Çünkü kaybettikleri zaman yarıştan saf dışı kalacaklar. Biz de kendi seyircimiz önünde oynayacağız. Takım olarak oturmuş bir yapıya sahibiz. İyi bir sistemimiz var. Bunu hem ligde hem de Avrupa’da devam ettirmek istiyoruz. Yarın ki maçta bizim için çok önemli Yarın sahaya çıkan 11 kişi takım olarak elinden gelen mücadeleyi sergileyip 3 puanla ayrılmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.