Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avukat Emin Özkurt: Prandelli olayında Galatasaray’ın başı ağrıyacak

Spor hukukçusu Avukat Emin Bozkut, Galatasaray’ın sözleşmesini feshettiği Cesare Prandelli’nin Galatasaray’ın başını ağrıtacağını açıkladı.Galatasaray’dan tartışmalı bir şekilde ayrılan İtalyan teknik adam Cesare Prandelli ve...

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Spor hukukçusu Avukat Emin Bozkut, Galatasaray’ın sözleşmesini feshettiği Cesare Prandelli’nin Galatasaray’ın başını ağrıtacağını açıkladı.

Galatasaray’dan tartışmalı bir şekilde ayrılan İtalyan teknik adam Cesare Prandelli ve yardımcıları alacakları için CAS'a başvurmuştu. Bu durum üzerine Galatasaray Spor Kulübü de yaptığı açıklamada, Prandelli ve ekibinin 4 milyon 596 bin euro alacaklarından dolayı CAS sürecinin başladığını duyurmuştu.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Avukat Emin Özkurt, "Galatasaray ile eski teknik direktörü Prandelli arasında bir sözleşme yapılmıştır ve yapılan bu sözleşme çerçevesinde Prandelli ve sarı kırmızılı kulüp 2 yıl boyunca karşılıklı olarak bir takım taahhütler altına girmiş durumdadır. Bu taahhütlerden İtalyan hocaya düşen takımın çalıştırıcılığını yapmak, Galatasaray'a düşen ise teknik direktörün ücretini ödemektir. Sözleşmeler taraflar açısından bağlayıcıdır, bir nevi yasa hükmündedir. Bu sözleşmeyi taraflardan hangisi ihlal ederse bir diğerine bundan doğan zararlarını karşılamak durumundadır." dedi.

Spor Tahkim Mahkemesi’nin (CAS), Del Bosque ile Beşiktaş arasındaki uyuşmazlığa ilişkin vermiş olduğu karara dikkat çeken ve gelinen noktada o kararın dikkatlice incelenmemiş olduğuna vurgu yapan Bozkurt, bu meselenin bu noktaya getirilmemesi gerektiğini kaydederek şunları söyledi:

"Ne yazık ki kulüplerimiz spor hukuku alanında önceki hatalarından pek ders almamış gibi görülmektedirler. Bu konuda Türk takımlarının çok acı tecrübeleri var. FIFA düzenlemeleri, İsviçre Borçlar Kanunu hükümleri ve önceki CAS Kararları apaçık ortadayken bu tür davaların neticesi de aşağı yukarı belli oluyor diyebiliriz."

Galatasaray Kulubü’nde teknik direktör olarak görev yaparken Prandelli’nin yapmış olduğu ‘Bugün için hedef Avrupa değil lig’ sözlerine dayanarak sözleşmesinin feshedilmesinin haklı bir sebep olmayacağını dile getiren Emin Özkurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Spor hukuku bakımından konuyu ele aldığımızda ise bir teknik direktörün sözleşmesini fesih etmek için onun basına yaptığı ve hakaret içermeyen, teknik yoruma ve değerlendirmeye yönelik açıklamalara dayanmak mümkün değildir. Yani Prandelli’nin 'Bugün için hedef Avrupa değil lig' açıklamasından dolayı sözleşmesinin fesih edilmesi haklı neden oluşturmaz ve kulübü teknik direktöre karşı olan mali sorumluluklarından kurtaracak nitelikte değerlendirilmez. Daha önce FIFA ve CAS nezdinde görülmüş dosyalar incelendiğinde bu yaklaşımın kulübü teknik direktöre ödeme yapmaktan kurtarmayacağı kanaati ağır basmaktadır."

Avukat Özkurt’a göre Galatasaray, Cesare Prandelli davası nedeniyle yüklü bir tazminata mahkûm olabilir. Ancak Prandelli Galatasaray’ın bu sezon elde edebileceği şampiyonluk gibi başarılardan prim alamaz.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.