Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa’da ne varsa Altınordu’da var

Altyapıda uyguladığı futbol gelişim teknolojileri ve tesis yatırımlarıyla ülkemizin öncü kulübü olan Altınordu, başta Milan ve Anderlecht olmak üzere birçok Avrupa kulübünün altyapı düzeyinde kullandığı eğitim topu Senseball’ı...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2016 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2016 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa’da ne varsa Altınordu’da var
Altyapıda uyguladığı futbol gelişim teknolojileri ve tesis yatırımlarıyla ülkemizin öncü kulübü olan Altınordu, başta Milan ve Anderlecht olmak üzere birçok Avrupa kulübünün altyapı düzeyinde kullandığı eğitim topu Senseball’ı Türkiye’ye getirdi.
Yıllarca Ajax ve Feyenoord altyapılarında görev yapan Ed Graper ile Hollanda Futbol Federasyonu’nda 12 yıl çalışan Fouad El Fdil, Senseball’un tanıtımı ve uygulama alanlarıyla ilgili bilgi vermek için Altınordu’nun konuğu oldu. Futbol antrenmanlarında sarkaç ile yapılan kafa vuruşu çalışmalarının her iki ayağa revize edilmesiyle oluşturulan Senseball, bir yandan futbolcuların top tekniği ve hissini geliştirirken, diğer yandan beyinde kısa sürede çok sayıda görüntü oluşmasını sağlayıp oyuncuların çözüm odaklı düşünmelerini artırıyor.
Graper ve Fdil’in Yeşilyurt Sait Altınordu Yerleşkesi’ndeki 3 günlük eğitimine Altınordu Futbol Eğitim Kurumu (AFEK) ve Altınordu Futbol Okulları’nda (AFO) görev yapan antrenörler de katılırken, eğitimler sırasında çocuklar Senseball ile tanışıp ilk antrenmanlarını yaptı.
Graper: “Önce antrenörlerin anlaması gerekiyor”
Antrenörler, iki futbol adamından teorik ve pratik eğitimler aldı. Senseball’ın dünya futbolunda 5 yıldır kullanıldığını belirten Graper, sistemin başarısının araştırmalarla da kanıtlandığını söyledi. Graper, “Senseball’ı önce antrenörlerin çok iyi anlaması gerekiyor. Bu nedenle öncelikli olarak sistemin felsefesini anlatıyoruz. Yoksa eğlenceli bir topa vurma oyunundan öteye geçemezsiniz” dedi.
“İstedikleri her yerde çalışabilecekler”
Altı hafta sonra alınan mesafeyi ölçmek amacıyla tekrar İzmir’e geleceklerini belirten Graper, “Altınordu, sisteme yatırım yapan, doğru zamanda doğru işler yapan bir kulüp. Senseball, futbolcu yetiştirmede onların bir adım daha öne geçmesini sağlayacak. Bir yıl gibi bir süreçte olumlu sonuçları hep birlikte görmeye başlayacağız. Senseball, bugün itibariyle artık çocukların. Sadece sahada değil, evde veya sokakta, istedikleri her yerde çalışma yapabilecekler” diye konuştu.
Özkan, “Hedefimiz her çocuğu donanımlı hazırlamak”
Passence, Shilton Tablası ve Smartspeed gibi futbolcu eğitiminde en üst sistemlerin uygulandığı Altınordu’nun Senseball ile çıtayı daha da yükselttiğini vurgulayan Başkan Seyit Mehmet Özkan ise, “Eğitimlerimizi, 6-13 yaş aralığındaki çocuklarımıza, yani top hissiyatının gelişme dönemindeki çocuklarımıza vereceğiz. Hedefimiz, ilk kez uygulanan eğitim sistemleriyle Altınordu çatısı altındaki her çocuğun, futbol dünyasına çok daha donanımlı olarak hazırlanmalarını sağlamak” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.