Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa Şampiyonu hokeyciler ödüllendirildi

Kadınlar Salon Hokeyi Avrupa Şampiyonası Challenge 1’de şampiyon olan fakat ülke olarak alınan ceza nedeniyle bir üst lige çıkamayan Bolu Belediyespor Hokey Kulübü oyuncuları ödüllendirildi.Bolu Belediyespor, 23-25 Şubat 2018 tarihleri arasında...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2018 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2018 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Şampiyonu hokeyciler ödüllendirildi

Kadınlar Salon Hokeyi Avrupa Şampiyonası Challenge 1’de şampiyon olan fakat ülke olarak alınan ceza nedeniyle bir üst lige çıkamayan Bolu Belediyespor Hokey Kulübü oyuncuları ödüllendirildi.

Bolu Belediyespor, 23-25 Şubat 2018 tarihleri arasında Slovenya’nın Murska Sobota kentinde oynanan Kadınlar Salon Hokeyi Avrupa Şampiyonası Challenge 1’de şampiyon oldu. Bir önceki şampiyonaya katılacağını taahhüt eden Türk takımlarından Keçiören Bağlumspor’un turnuvada yer almaması nedeniyle, Avrup Hokey Federasyonu Türkiye’ye ceza verdi. Alınan ceza nedeniyle Bolu Belediyespor Hokey Kulübü bir üst lig olan trophy kategorisine yükselme şansını kaybetti.

Başkan Yılmaz, altın ve çiçek verdi

Şampiyon olan takımın oyuncuları için Bolu Belediye Meclis Salonu’nda Başkan Alaaddin Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkçı’nın katılımıyla ödül töreni düzenlendi. Düzenlenen törende Başkan Yılmaz, oyunculara çiçek ve altın hediye etti.

Törende konuşan Başkan Yılmaz, Bolu’nun özel coğrafyası nedeniyle turizm, spor, sağlık kenti ve sporun her branşının kampmerkezi olacağını belirterek, “Bu hedefe uygun olarak bütün çalışmalarımızı yürütmeye gayret ediyoruz. Ve sporun her branşı ile ilgili de yakın ilişki kurmaya çalışıyoruz. Şuna da inanıyoruz ki, Bolu’da bugüne kadar sporun hangi branşıyla özel ilgi duyulup çalışılsa ve o sporla ilgilenen gençler de bulunsa başarılı olunmuştur. Ben, şu an namağlup Avrupa Şampiyonu olan takımımızın sıkıntılarını biliyordum ve o konuda da biz her türlü yanınızdayız derken, Bolu’nun spor kenti olmasının amacına yönelikti. Şu anda sporun her branşının kamp merkezi olmasıyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Coğrafyamız bunu emrediyor” dedi.

Ayla Eser: “Ülkemizi temsil etmekten gurur duyuyoruz”

Başkan Yılmaz’ın ardından konuşan takım kaptanı Ayla Eser, süreç içerisinde hem milli takımlarda hem de kulüp adına 4 defa Avrupa şampiyonluğu elde ettiklerini belirterek, “Takımım ve ben hem ülkemizi hem de Bolu Belediyespor Kulübünü Avrupa’da ve dünyada temsil etmekten gurur duyuyoruz. Temennimiz hokeyin ve diğer spor branşlarının Avrupa’da veya dünyada daha iyi yerlerde olması. Çünkü millet ve ırk olarak daha iyi yerlerde olmayı hakediyoruz. Umarım, sizlerin destekleri ve bizim inancımızla bundan sonraki süreçte daha büyük başarıları elde ederiz” ifadelerini kullandı.

“Ceza nedeniyle elde ettiğimiz başarıyı taçlandıramadık”

Avrupa Hokey Federasyonu’nun verdiği bir üst lige çıkamama cezası nedeniyle elde ettikleri başarıyı taçlandıramadıklarını kaydeden Eser şunları söyledi: “Normalde Süper Lig’de şampiyon olan takımlar bir sonraki yıl Avrupa Hokey Federasyonu’nun hazırlamış olduğu Kulüpler Şampiyonası’nda hem ülkeyi hem de kulübü temsil etme hakkı kazanıyor. Fakat geçen sene gitmesi gereken kulübün dağılmasından dolayı gidememesi, arkasından gelen kulübün de maddi olarak gidecek durumu yakalayamamasından dolayı gidemedi. Bundan kaynaklı Avrupa Hokey Federasyonu ceza verdi. Hem bulunduğumuz yerden en alt lige düşürüldük hem de olduğumuz yerde şampiyon olsak bile 1 yıl bir üst lige çıkamama cezası verdi. O yüzden elde ettiğimiz başarıyı bir üst lige çıkarak taçlandıramıyoruz. Ama bu sene yine Süper Lig’de şampiyon olan takım olduk. İnşallah gelecek sene yine aynı klasmanda şampiyon olup bu sefer hakettiğimiz yere, bir üst lige çıkmaya hak kazanırız.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.