Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa Şampiyonu Güreşçi Demirtaş’ın Hedefi Olimpiyatlar

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda erkekler serbest stil 74 kiloda şampiyon olan Soner Demirtaş ile 65 kiloda ikinci olan Mustafa Kaya memleketleri Tokat’ta sevinçle karşılandı.Letonya’nın başkenti Riga’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Güreş Şampiyonası’nda erkekler serbest stil 74 kiloda şampiyon olan Soner Demirtaş ile 65 kiloda ikinci olan Mustafa Kaya memleketleri Tokat’ta sevinçle karşılandı.
Letonya’nın başkenti Riga’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda erkekler serbest stil 74 kiloda Soner Demirtaş, Azerbaycanlı Cebrail Hasanov’u 2-1 mağlup ederek Avrupa şampiyonu, 65 kiloda ise Mustafa Kaya ikinci olarak gümüş madalya kazanmıştı.
Yurt dışından Türkiye’ye dönen sporcular için memleketleri Tokat’ta karşılama yapıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar ve sporcuların yakınları tarafından eski sigara fabrikası önünde karşılanan güreşçiler konvoy eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Gençler ve vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan güreşçilerden Soner Demirtaş, bu sevinci Türkiye ve memleketine yaşattığı için gururlu olduğunu kaydetti. Avrupa şampiyonluğunun kendisi için bir başlangıç olacağını ve daha çok madalyalar, şampiyonluklar kazanacağını söyleyen Demirtaş, “Hedefimde olimpiyatlar var. Vizeyi alıp olimpiyatlara gitmek istiyorum. Bu şampiyonluk 14-15 senenin ürünü” diye konuştu.
Mustafa Kaya ise önlerindeki bir aylık zamanı iyi değerlendirerek olimpiyatlara iyi hazırlanacaklarını ifade ederek, “Hakkımızda daha iyisi olur inşallah. Daha iyi çalışıp daha iyi şekilde Soner kardeşimle birlikte Tokat’a gelmeyi düşünüyoruz” dedi.
Başarılı sporcuları makamında kabul eden Vali Cevdet Can, güreşçileri altın takarak ödüllendirdi. Tokat’ın güreşçi yatağı olduğunun altını çizen Vali Can, "Yatakta böyle güzel olunca şampiyonlar çıkıyor. Buradaki en büyük güçte kendi gayretleri ile birlikte ailelerinin desteği ve devletimizin imkanlarının seferber edilmesi. Her ne kadar bizim kulübümüzde Tokat’ta güreşmeseler de nihayetinde burada doğdular, yeşerdiler" diye konuştu.
Vali Can, daha sonra sporcular ve aileleri ile birlikte bir süre sohbet etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.