Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa Şampiyonası Heyecanı Başlıyor

Türkiye Tekvando Milli Takımı, Büyükler Avrupa Tekvando Şampiyonası’na katılmak üzere İsviçre’ye gitti.Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından 19-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında İsviçre’nin Montrö kentinde düzenlenecek olan Büyükler...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Tekvando Milli Takımı, Büyükler Avrupa Tekvando Şampiyonası’na katılmak üzere İsviçre’ye gitti.
Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından 19-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında İsviçre’nin Montrö kentinde düzenlenecek olan Büyükler Avrupa Tekvando Şampiyonası’na yaklaşık 45 ülkeden 400 civarında sporcu katılacak. Türkiye, normal şartlarda Avrupa şampiyonası için 16 olan sporcu kontenjanını bu sene ilk kez düzenlenen WTF Başkanlık Kupası’nda elde ettiği ekstra 9 kota ile 25 sporcuya çıkarmayı başardı. Türkiye’yi İsviçre’de milli takım 4 bayan ve 11 erkek sporcu temsil edecek. Avrupa şampiyonası için çalışmalarını Antalya’da gerçekleştiren Türkiye Tekvando Milli Takımı, öğleden sonra İstanbul üzerinden İsviçre’ye gitti.
Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Avrupa şampiyonasında ilk defa WTF Başkanlık Kupası’nda kota alan sporcuların da mücadele edeceğini hatırlatarak, "Bazı kilolarda birden fazla sporcu olacak. Dolayısıyla daha fazla müsabaka olacak. Türkiye olarak 9 ekstra kota kazandık. Başarılı olmak için gayret edeceğiz. Çalışmalarımızı en iyi şekilde yaptık. Sporcularımız hem madalya hem de Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları için puan kazanmaya çalışacaklar. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" dedi.
Türkiye Tekvando Milli Takım kafilesinde şu sporcular bulunuyor:
Erkekler 54 kiloda Mert Erdoğan, 58 kiloda Cihat Çakmak, 63 kiloda Orhan Gazi Güler, 68 kiloda Servet Tazegül ve Berkay Akyol, 74 kiloda Hakan Kavurat ve Berkcan Süngü, 80 kiloda Muhammet Talha Sarı ve Yunus Sarı, 87 kiloda Serdar Yüksel, +87 kiloda Kaan Kılıç; Bayanlarda ise 46 kiloda Rukiye Yıldırım, 49 kiloda İpek Çidem, 53 kiloda Sezen Şevik ve Zeliha Ağrıs, 57 kiloda Durdane Altunel ve Hatice Kübra İlgün, 62 kiloda İrem Yaman, Tuğba Ayva ve Esra Özdoğan, 67 kiloda Nur Tatar ve Simge Erensayın, 73 kiloda Ebru Yümlü ve Şeyma Nur Söğüt, +73 kiloda Nafia Kuş.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.