Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa'nın zirvesinde tanıdık yüzler!

Rüya gibi bir sezon geçiren Galatasaraylı Bruma ve Twente'nin yıldızı Enes Ünal, istatistiklerde Avrupa'nın en iyileri arasına girdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2016 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2016 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa'nın zirvesinde tanıdık yüzler!
Bu sezon ürettikleri gol ve asistlerle takımlarını sırtlayan Twente'li Enes Ünal ve Galatasaraylı Bruma, Avrupa liglerinde forma giyen dünyaca ünlü rakiplerini sollayıp zirveye çıktı.

SÜPER LİG'DEN İLK 3 İÇERİSİNDEKİ TEK İSİM BRUMA

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon 13 gol atan Galatasaray'da bu gollerin baş mimarlarından biri Bruma oldu. Sezona fırtına gibi giren 21 yaşındaki Portekizli oyuncu, Galatasaray formasıyla ligde 3 gol, 3 asistlik bir performans gösterdi ve takımını 6 golünde doğrudan rol oynadı.

ASİST KRALLIĞINDA SNEIJDER İLE YARIŞIYOR

Genç oyuncu bu alanda Süper Lig'in zirvesinde yer alırken, 22 yaşının altında Avrupa'daki genç yıldız adayları arasında da 3. sırada kendine yer buldu. Bruma ayrıca Galatasaray formasıyla Wesley Sneijder ile birlikte ligde en fazla asist yapan oyuncu olarak da dikkat çekiyor.

AVRUPA'NIN ZİRVESİNE ÇIKTI

Spor Toto Süper Lig ile birlikte, Avrupa'nın ilk 6 büyük ligi dikkate alındığında 22 yaşının altında takımına gol ve asist toplamı olarak takımına en çok katkı sağlayan isim, kiralık olarak forma giydiği Twente'de fırtına gibi esen Enes Ünal oldu.



TWENTE'DE 7 GOL ATTI, 1 ASİST YAPTI

Manchester City'nin sezon başında Twente'ye kiraladığı Enes, ligde forma giydiği maçlarda rakip fileleri 7 kez havalandırırken 1 de asist yaptı. Enes böylece ligde 18 gol atan Twente'nin 8 golünde doğrudan rol oynamayı başardı. Eredivisie'de 7 golü bulunan Enes Ünal, gol krallığı yarışında Feyenoord forması giyen ve kendisi gibi 7 gol atan Nicolai Jörgensen ile birlikte zirvede yer alıyor.

ENES VE BRUMA ARASINDA STERLING

Manchester City'nin geçen yıl 68 milyon Euro'ya satın aldığı Raheem Sterling, bu alanda zirvedeki Enes Ünal ile 3. sıradaki Bruma arasında yer alıyor. İngiliz yıldız bu sezon ligde Manchester City formasıyla sahaya çıktığı maçlarda 4 gol, 3 asistlik bir performans sergiledi. Sterling, bu sezon Manchester City'nin ligde attığı gollerin 7'sinde doğrudan rol almayı başardı.

Avrupa'da 22 yaşının altında takımına en çok katkı sağlayan futbolcular (Gol + asist)






En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.