Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa 10 Bin Metre Kupası Mersin’de Yapıldı

Avrupa 10 Bin Metre Kupası, Mersin’de yapıldı. 50 atletin katılımıyla gerçekleştirilen kupada, Türk Milli Takımı kadınlarda 1’i altın 2 madalya kazanırken, takım halinde ise ikinci oldu.Avrupa’nın en iyi uzun mesafe koşucularının...

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa 10 Bin Metre Kupası, Mersin’de yapıldı. 50 atletin katılımıyla gerçekleştirilen kupada, Türk Milli Takımı kadınlarda 1’i altın 2 madalya kazanırken, takım halinde ise ikinci oldu.
Avrupa’nın en iyi uzun mesafe koşucularının katıldığı Avrupa 10 Bin Metre Kupası, Türkiye’de ilk kez Mersin’de yapıldı. Nevin Yanıt Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen kupaya, 50 atlet katıldı. Erkekler ve kadınlarda üçer atletle temsil edilen Türkiye, bir altın bir de gümüş madalyayla yarışmayı tamamladı. Kadınlarda ise öne çıkan isim Esma Aydemir oldu. 24 yaşındaki Esma, Kenya kampından gelerek katıldığı yarışta en iyi derecesini bir dakika daha geliştirerek, 33.33.38’lik bir dereceye imza attı. İtalyan Rosaria Console ile girdiği mücadelede son turda yaptığı atakla farkı açan Esma, finişe 11 saniyelik farkla gelerek, büyük bir başarı elde etti. Aydemir, yarış sonrasında büyük mutluluk yaşarken Türkiye’nin takım ikinciliğine de önemli katkıda bulundu. İtalyan Rosaria Console ikinci, Jenny Nesbitt üçüncü oldu. Yarışı uzun süre öndeki beşli içinde götüren Sevilay Eytemis ise 4. sırada bitirdi. Fadime Suna ise 35.22.35’lik derecesiyle yarışmayı 18. olarak noktaladı. Kadınlar takım sıralamasında Britanya birinci, Türkiye ikinci, İspanya’da üçüncü oldu.
Erkekler yarışında ise Avrupa şampiyonu maratoncu Daniele Meucci birinci oldu. Daha önce bireysel olarak hiç altın madalyası olmayan İtalya’ya ilk kez zafer yaşatan Meucci, finişi 28.24.71’lik dereceyle bitirerek, en iyi derecesini elde etti. Meucci’nin takım arkadaşı Jamel Chatbi de üçüncü olunca, İtalya takım şampiyonluğunu kolayca elde etti. Geçen yılın ikincisi Juan Perez ise bir kez daha aynı başarıya ulaştı. Yarışmada, Türk atletler Mert Girmalegese 30.55.58 ile 17., Onur Aras 31.01.43 ile 18., Ramazan Karagöz ise 32.15.13 ile 21. sırada yer aldı. Türkiye, takım sıralamasında beşinci sırada kaldı. Erkekler takım sıralamasında ilk üçte İtalya, İspanya ve Ukrayna yer aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.