Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atletizmde 4x100 Bayrak Takımı Stockholm’a Davet Edildi

Olimpiyat vizesi için çalışmalarını sürdüren 4x100 bayrak takımımıza Stockholm Diamond Lig etabından davet geldi. Milli atletler 16 Haziran’da İsveç’te yarışacak.Atletizmin yıldızlarının yarıştığı arena Diamond Lig’de Türkiye...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Olimpiyat vizesi için çalışmalarını sürdüren 4x100 bayrak takımımıza Stockholm Diamond Lig etabından davet geldi. Milli atletler 16 Haziran’da İsveç’te yarışacak.
Atletizmin yıldızlarının yarıştığı arena Diamond Lig’de Türkiye önemli atılımlar yapmaya devam ediyor. Sezonun ilk yarışması olan Doha GP’de Emel Dereli’nin üçüncülüğü ve Şanghay’da Yasmani Copello’nun beşinciliğinin ardından bir ilke de Stockholm’de imza atılacak.
16 Haziran’daki Stockholm Diamond Lig müsabakaları kapsamındaki 4×100 metre yarışına Türkiye Milli Takımı davet edildi. Bu seviyede bir yarışmaya ilk kez davet alan Türkiye, sprint devleri ile ünlü Olimpiyat Stadı’nda mücadele etme fırsatı yakaladı.
20 gündür Antalya’da kampta bulunan Türkiye sprint takımı, 11-12 Haziran’da Erzurum’daki Uluslararası Sprint Kupası’nda yarıştıktan sonra direkt Stockholm’e uçacak ve oradaki yarışmaya katılacak. Ardından Balkan Şampiyonası’nda yer alacak olan Ay-yıldızlı takım, 12 Temmuz’da sona erecek Olimpik kota sürecinde Rio’ya giden ekipler arasına girmeye çalışacak.
Stockholm’e gidecek ekipte 100 metre Türkiye rekortmeni Jak Ali Harvey, 200 metre Türkiye rekortmeni Ramil Guliyev, Olimpiyat kotası alan sprinterlerden Emre Zafer Barnes ile eski rekortmenler İzzet Safer ve Yiğitcan Hekimoğlu bulunuyor.
TAF Başkanı Fatih Çintimar, üst üste gelen başarıların kendilerini çok memnun ettiğini ama işlerinin henüz bitmediğini söyledi. Çintimar, “Diamond Lig, dünya atletizminin büyük şampiyonalardan sonraki en önemli müsabakaları. Burada atletimiz Emel Dereli’nin üçüncülüğüyle bir ilki yaşamıştık. Şimdi de ilk kez bir bayrak yarışı için davet aldık. Rio için hedefimiz olan 40 kişiye ulaşmak için çabalarımızı sürdürüyoruz ve bu anlamda 4×100 vizesini almak istiyoruz. Ben de takımımızla birlikte Stockholm’de olacağım. İnşallah oradan iyi bir sonuçla, bir Türkiye rekoruyla ve Rio biletiyle döneceğiz” diye konuştu.
OLİMPİYAT KOTASI NASIL VERİLİYOR?
Bayrak yarışmalarında Olimpiyat kotası derece bazlı olarak verilmiyor. 16 takımla sınırlı olan Olimpiyat katılım listesinde sekiz takım geçtiğimiz yılki Dünya Bayrak Yarışları Şampiyonası’nda ilk sekize girenlerden oluşuyor. Kalan ülkeler ise, 1 Ocak 2015 ile 12 Temmuz 2016 arasında yapılmış geçerli derecelerden en iyi iki sonucun ortalamasına göre IAAF tarafından açıklanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.