Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atiker Konyaspor’da Sezon Değerlendirmesi

Atiker Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan ve yönetim kurulu üyeleri 2015-2016 sezonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.Konya’da bir otelde düzenlenen toplantıya Atiker Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, 2. Başkan Fatih Yılmaz,...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atiker Konyaspor’da Sezon Değerlendirmesi
Atiker Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan ve yönetim kurulu üyeleri 2015-2016 sezonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Konya’da bir otelde düzenlenen toplantıya Atiker Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, 2. Başkan Fatih Yılmaz, Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, Futbol Şube Sorumlusu Ömer Korkmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Şanlı katıldı.
Tarihi bir sezon geçirdiklerini söyleyen Başkan Ahmet Şan, “Bizim açımızdan rekorlarla dolu olan bir sezonu geride bıraktık. Hedeflediğimiz puan diliminin üzerinde 66 puanda ligi bitirdik. Tarihimizde ilk defa UEFA Avrupa Ligi’ne doğrudan katılma hakkı kazandık. Son yıllarda ‘Birlikte Konyayız’ diye adlandırdığımız birlik ve beraberliğin sembolü olan bu sloganın Konya’nın tanıtımı açısından bir tezahürü olarak görüyoruz. Bizim ilk hedefimiz Konya’mızı futbolla ülkemizde ve uluslar arası arenada en iyi şekilde temsil etmek ve tanıtmak istiyoruz. Bununla birlikte birçok gençlerimizi Konyaspor’a kazandırmak ve aidiyet duygusunu yayarak yeni nesillere Konyasporluyuz dedirtmek istiyoruz. Rüya gibi bir sezonu geride bıraktık. Şimdilik bunun keyfini çıkaralım. Futbolda dün veya bugün olmuyor, biraz yarına bakmak lazım” dedi.
"MİLLİ TAKIMIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM"
2015-2016 sezonunda Konya’da milli başarılar yaşadığını ifade eden Başkan Şan, “Konya’da milli takımımızı Eylül ve Ekim aylarında 3 kez ağırladık. Belki de kimsenin tahmin etmediği bir şey olan Fransa’ya doğrudan yolcu ettik. Milli takımımıza Fransa’da başarılar diliyorum. Bu saatten sonra herhangi bir tartışma değil, milli takımımıza başarı dilememiz gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
KORKMAZ: “TAKIMDAN AYRILAN MEHA’NIN YERİNE BİR OYUNCU TRANSFER EDECEĞİZ"
Takımın transfer çalışmaları hakkında bilgiler veren Futbol Şube Sorumlusu Ömer Korkmaz, “Takımdan ayrılan Meha’nın yerine bir oyuncu transfer edeceğiz. Bir orta saha, bir kaleci şuan gündemimizde. Bir tane de genç forvet oyuncusu düşünüyoruz. Şuanda kesinleşen mevkiler buralar. Bunun dışında Holmen ile anlaşma sağlamak üzereyiz. Traore tekrar kulübüne geri döndü. Biz kendisine bir teklifte bulunduk. Dönerse inşallah tekrar devam ederiz. Anadolu Selçukspor’dan Can Demir ile profesyonel anlaşma yaptık Konyaspor adına. Ali Dere’yi de kampa götüreceğiz. Bu iki oyuncunun performansına göre 2 tane daha transfer yapmış sayacağız” diye konuştu.
Yapılacak transferlerden 3 oyuncunun yabancı, kalecinin ise yerli olacağını ifade eden Korkmaz, “Kaleci olarak Abdülaziz Demircan ile görüştük. Eğer bu transfer olmazsa o ayarda bir transferimiz olacak. Onun dışında Kaya Tarakçı’da bizimle beraber olacak. Sivasspor’dan Atıf ve Kasımpaşa’dan Scarione her takıma uyacak kalitede. Ama ikisininde maliyetleri çok yüksek. Bizim şuanda onları alabilecek bütçemiz yok. Atıf’ın 4 milyon Euro bonservisi var. Scarione ise şuanda boşta. Ama şuanda oyuncu 1 milyon 700 bin Euro’lardan başlıyor. Bunlar bizim için büyük rakamlar. Futbolcular arası makası çok açacak rakamlar. Bugün takımda 250-300 bin Euro’ya oynayan oyuncularım var” ifadelerini kullandı.
“AVRUPA LİGİ’NDE 6 MAÇ OYNAYACAĞIZ DİYE 10 MİLYON EURO TRANSFER PARASI HARCAYACAK DURUMDA DEĞİLİZ”
UEFA Avrupa Ligi için transfer yapabilecek seviyede olmadıklarını aktaran Ömer Korkmaz, “Biz Spor Toto Süper Lig’de oynayacağız. Bu bölgede eksik görülen mevkilere transferler yapacağız. Avrupa Ligi’nde 6 maç oynayacağı diye 10 milyon Euro transfer parası harcayacak durumda değiliz. Gerçekçi olmak gerekirse Avrupa’da o gruplardan çıkmak çok zor. Tabi ki biz orada çıkmak için oynayacağız ama elimizdeki mevcut kadromuzu da güçlendirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
Ayrıca Atiker Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, transfer sezonunda yapılacak transferlerin toplamda 1 milyon Euro’yu geçmeyeceğini dile getirdi. Dengeli bir politika izlediklerini anlatan Şan, “Yapılacak transferler yıldız oyuncudan ziyade Aykut Kocaman’ın futbol anlayışına uyacak profilde oyuncular olacak. Yani general değil de asker olacak. Hocamız Avrupa Ligi’nde takımları zorlayacak bir ekip olacağımızı ifade ediyor” açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.