Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Athletics İstanbul Yarın Başlıyor

Athletics İstanbul Uluslararası Salon Atletizm Şampiyonası’nın ilki, “Dünyanın Hızı İstanbul’da” sloganı ile Türkiye Atletizm Federasyonu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ iş birliğiyle yarın İstanbul’da düzenlenecek.Şampiyonada...

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2016 18:54
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2016 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Athletics İstanbul Uluslararası Salon Atletizm Şampiyonası’nın ilki, “Dünyanın Hızı İstanbul’da” sloganı ile Türkiye Atletizm Federasyonu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ iş birliğiyle yarın İstanbul’da düzenlenecek.
Şampiyonada Türkiye rekortmeni sporcular Yavuz Can, Emel Dereli, Demet Parlak ve Yunan sırıkla yüksek atlamacı Dimitri Patsukakis, Litvanyalı eski dünya beşincisi 800 metre koşucusu Egle Balcuinaite ve İtalyan kadın sprinter Audrey Alloh’un yanı sıra 14 farklı ülkeden 158 atlet yer alacak.
Organizasyonla ilgili Ataköy’deki Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nda düzenlenen basın toplantısına Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ile milli atletler Yavuz Can, Demet Parlak ve Emel Dereli katıldı.
ÇİNTİMAR: "14 ÜLKEDEN 158 SPORCU YARIŞACAK"
Toplantıda açıklamalarda bulunan Fatih Çintimar, Athletics İstanbul’un Vodafone İstanbul Maratonu gibi büyümesini istediklerini belirterek, "Elimizden geldiğince bu tesiste fazla organizasyon yapmaya çalışıyoruz. Dünya çapında organizasyon yapmak için markaların sahip çıkması gerekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi markasıyla da bu organizasyonu daha büyük hale getireceğiz. Bu sene ilki düzenlenmesine rağmen 14 ülkeden 158 sporcu yarışacak" diye konuştu.
Çintimar, hafta sonunda İstanbul’un Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağını hatırlatarak, "İki gün sonra da 18 ülkeden sporcular Balkan Şampiyonası için buraya gelecek. Yarın ve cumartesi günkü yarışlarda hem ulusal bazda hem de dünya çapında büyük sporcular yer alacak. Dünya çapında ilk 3’e girmiş 4 sporcu bizimle olacak" ifadelerini kullandı.
ÖZBAYRAKTAR: "ATHLETİCS İSTANBUL İLE İSTANBUL’A YAKIŞIR BİR MARKA OLUŞTURMAK İSTEDİK"
Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ise güzel bir organizasyonun temellerinin atıldığını anlatarak, şunları kaydetti:
"Spor AŞ olarak dokunduğumuz işleri büyük çapta ve dünyanın dikkatini çekecek şekilde yapmak istiyoruz. Bunun için çok emek sarf ediyoruz. Bir sinerji oluşturmak gerekiyor. Bu sinerjiyi Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı ile oluşturduğumuzu düşünüyorum. Athletics İstanbul ile İstanbul’a yakışır yeni bir marka oluşturmak istedik. Ciddi manada Athletics İstanbul markasını oluşturup, bütün dünya tarafından takip edilen bir organizasyon bir yarışma haline getirmeyi hedefliyoruz. Athletics İstanbul, bu sene bizim sadece dokunduğumuz ama bundan sonra güçlerimizi birleştirerek, daha yukarılara taşıyacağımız bir iş olacak. Bunu başaracağımıza inanıyorum."
YAVUZ CAN: "İNŞALLAH OLİMPİYAT BARAJINI GEÇEREK, GENÇLER İÇİN ÖRNEK TEŞKİL EDECEĞİZ"
Türkiye’de ilk kez 400 metreyi 46 saniyenin altında koşan Yavuz Can, güzel bir ivme yakaladıklarını belirterek, "İnşallah olimpiyat barajını geçerek gençler için örnek teşkil edeceğiz. Dünya ve Avrupa’da birçok yarış yapılıyor. Bu onların arasına girerse, bizim için de güzel bir başarı olur" diye konuştu.
Sırıkla atlamada Tatyana Köstem’in 16 yıldır kırılamayan 4,20 metrelik Türkiye rekorunu 4,22’ye çıkaran 19 yaşındaki Demet Parlak ise 4,50 olan olimpiyat barajını da geçerek, bir ilke imza atmak istediğini söyledi.
Türkiye’yi 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda temsil edecek gülle atmacı Emel Dereli ise spor kamuoyundan destek beklediklerini aktardı.
Athletics İstanbul, yarın saat 12.30’da açılış töreni ile başlayacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.