Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk Stadı’nda Yıkım Başladı

Bursaspor’un geçtiğimiz sezonun ikinci yarısına kadar maçlarına ev sahipliği yaptığı Atatürk Stadyumu’nda ilk kazma vuruldu. Stadın beton ve demir yoğunluğu tespit edilirken, yıkımı için ilk çalışmalar da başladı.Yeşil-beyazlı...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursaspor’un geçtiğimiz sezonun ikinci yarısına kadar maçlarına ev sahipliği yaptığı Atatürk Stadyumu’nda ilk kazma vuruldu. Stadın beton ve demir yoğunluğu tespit edilirken, yıkımı için ilk çalışmalar da başladı.
Yeşil-beyazlı takımın Süper Lig’de 2009-2010 sezonunda şampiyonluk kupasını kaldırdığı ve Şampiyonlar Ligi maçlarına da ev sahipliği yaptığı Atatürk Stadyumu’nun yıkımı için oluşturulacak teknik şartnamenin ön çalışması başladı. Kullanım hakkı Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda olan stadyumun soyunma odaları ve sahaya çıkış tünelinin yer aldığı bölümlerde bulunan kolon ve kirişlerin bir bölümü yıkılarak beton ve demirlerden numune işlemi alındı.
“BİR MEYDAN HAYATA GEÇİRİLMELİ”
Stadın yıkımı için ilk çalışmalar başlarken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi stadyumun akıbetine ilişkin daha önce yaptığı açıklamasında, “Atatürk Stadı yerine meydan nasıl yapılmalı, bunun tartışılması lazım. Dokuyu koruyalım tribünden birisi kalsın. Artık o aşamaya yavaş yavaş geliyor. Burası bizim değil. Gençlik Spor Bakanlığı projeyi kendileri yapacak. Gençlerin spor yapabileceği bir alan, otoparkı olan, mümkünse bir tribünü de kalan bir meydan hayata geçirilmeli” ifadelerini kullanmıştı.
Öte yandan herhangi bir bakım yapılmayan stadyumun çim zemininde mantarların çıktığı da görüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.