Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk maaşını bağışlamıştı, şimdi ise...

1921 yılında kurulan ve Cumhuriyet tarihinden daha eski olan Osmaniye İstiklal Spor belediyenin yıkım kararına tepkili.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 08:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 08:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atatürk maaşını bağışlamıştı, şimdi ise...
Futbolda çeşitli yaş kategorilerinde yarışan, 280 lisanslı sporcu sayısıyla Süper Amatör Küme'de mücadele eden 95 yıllık Osmaniye İstiklal Spor Kulübü'nün 1996 yılından bu yana kullandığı tesisler yıkılmak üzere.

Bakırköy Belediyesi geçtiğimiz günlerde 20 yıldır aynı tesisleri kullanan İstiklalspor tesisleri için yıkım kararı aldı ve tebligatı kulübe gönderdi. Kulüp yöneticileri gelen tebligatın ardından Kaymakamlık ve İstanbul 7. İdare Mahkemesi’nden yürütmeyi durdurma kararı aldı.

'RUHSATI YOK'

Ancak iki karara rağmen belediye kulübe bir yazı daha göndererek yıkımın yarın saat 10.00’da yapılacağını söyledi.

Duruma tepki gösteren Osmaniye İstiklalspor Kulübü Başkanı Sultan Öztürk, “Tesisler için ruhsat yok diyorlar ama bu tesisleri yapan Bakırköy Belediyesi. Belediye Hizmet Binası yapacaklarmış. 6 dönümlük arazi burası, burada 300 lisanslı futbolcu var, 178 ağaç var. Vatandaş depremde 1 ay burada kaldı” dedi. Yıkıma direneceklerini söyleyen Öztürk, “Yaklaşık 7 bin üyemiz var. Bunların hepsine mesaj attık. Yarın 10 bin kişi tesislerin önünde toplanacak” diye konuştu.

Kulüp Başkanı Sultan Öztürk “İstiklal Spor Kulübü'nün bir mazisi vardır. Bu mazi 1921 yılına dayanıyor. 1921 yılında İstiklal Spor Kulübü kuruldu. Topçularımız savaş zamanı kendi eşofman ve çantalarıyla baruthaneye barut taşımışlar. 1927 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk İstiklal Spor Kulübünün bir futbolcusunu tedavi ettirmiştir ve bir maaşını da bağışlamıştır bu resmi belgelerle de kanıtlanmıştır" demişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.