Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ata sporcuları Adana’da buluştu

Avrasya Uluslararası Geleneksel Okçuluk Müsabakaları (ETRAC), 19 ülkeden 120 yabancı ve 600 yerli sporcunun katılımıyla Adana’da başladı. Yarışmalarda atlı ve yaya okçuluk müsabakaları, kılıç kalkan, folklor ve mehter gösterileri düzenlendi.Sarıçam...

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2016 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2016 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ata sporcuları Adana’da buluştu
Avrasya Uluslararası Geleneksel Okçuluk Müsabakaları (ETRAC), 19 ülkeden 120 yabancı ve 600 yerli sporcunun katılımıyla Adana’da başladı. Yarışmalarda atlı ve yaya okçuluk müsabakaları, kılıç kalkan, folklor ve mehter gösterileri düzenlendi.
Sarıçam ilçesindeki Mustafalar Köyü’nde Yüreğir Belediyesi ve Yüreğir Kaymakamlığı işbirliğiyle düzenlenen ETRAC Yüreğir 2016, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.
Müsabakanın açış konuşmasını yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, bu etkinliği Adanalılarla buluşturmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Vatandaşlarımızı hafta sonu seyir zevki yüksek bir etkinlikle buluşturduk. Ata sporlarımıza, geleneğimize, milli değerlerimize sahip çıkıyoruz. Bütün sporcularımıza başarılar, vatandaşlarımıza da iyi seyirler diliyorum" diye konuştu.
Müsabakanın ilk ayağında Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel de at üzerinde atışlar yaparak büyük alkış aldı. Müsabaka ve şenlikler Adana için bir ilk olma özelliğini taşıyor. İlklerin yaşandığı etkinlikte akrobasi gösterileri nefes kesti.
Türkiye’de ilk kez Çevgan yani Batılıların “Polo” dediği Orta Asya sporunun gösteri müsabakası, atlı okçuluk, atlı akrobasi, atlı cirit ve bir Orta Asya sporu olan “Gökbörü” sporu da ilk kez Adana’da seyirciler ile buluştu. Etkinlikler yarın Mustafalar Köyü mesire alanında saat 10.00’da başlayacak kahvaltı programı ve saat 13.00’deki gösterilerle devam edecek. Saat 16.00’da ise ödül töreni düzenlenecek.
ETRAC Yüreğir 2016 müsabakalarının ilk gününe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana İl Koordinatörü İsmail Bilen, AK Parti Adana Milletvekilleri Av. Mehmet Şükrü Erdinç, Tamer Dağlı, Fatma Güldemet Sarı ve AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ile birlikte davetliler katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.