Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Artvin’de yüzme şampiyonası düzenlendi

Artvin’de Çoruh Nehri üzerinde bulunan Borçka Baraj Gölünde 'Türkiye Şampiyonası Açık Su Yüzme Yarışları' yapıldı.Artvin Borçka Baraj gölünde 25 yaş altı ve 26 yaş üzeri iki kategoride yapılan yüzme yarışlarına toplam 50 yüzücü...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2015 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2015 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Artvin’de yüzme şampiyonası düzenlendi
Artvin’de Çoruh Nehri üzerinde bulunan Borçka Baraj Gölünde 'Türkiye Şampiyonası Açık Su Yüzme Yarışları' yapıldı.

Artvin Borçka Baraj gölünde 25 yaş altı ve 26 yaş üzeri iki kategoride yapılan yüzme yarışlarına toplam 50 yüzücü katıldı. Farklı yaş gruplarına göre şekillenen TYF-Artvin Belediyesi Marina Açık Su Yüzme Yarışında 15 yaşından 70 yaşına kadar profesyonel yüzücüler 1500 ve 3000 metrede birinci olmak için kulaç attı.

Yarışmaları Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Aydın Tüfekçioğlu, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Artvin İl AFAD Müdürü Mehmet Salih Avcı, Yüzme Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran, Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Dr. Nevzat Mutlutürk ve çok sayıda vatandaşlar izledi.

Artvin Valisi Kemal Cirit, çok güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını ifade etti. Artvin’in marka değer üretmek üzere yolculuğuna devam eden butik bir kent olduğunu dile getiren Cirit, "Bu butik kentin geleceğinde, kültür, turizm, eğitim, spor olacak diyorsak doğa sporların da en güzel örneğini bugün burada gösterdik. Buradan sporcu kardeşlerimize teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bu sporcularımızı yetiştiren antrenör ve çalıştırıcılarına, onlara destek olan federasyon başkanlığımıza ve ailelerine, Artvin’in tanıtımına ve kendi gelişimlerini bir adım daha ileriye taşıyarak Türk sporuna katkı sundukları için Artvin valisi olarak teşekkür ediyorum." dedi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise yaptığı konuşmada "Gerçekten ciddi fedakarlıklar yaptığınızı biliyorum.Çok güzel bir gün geçirdik. Umut ediyoruz ki gittiğiniz her yerde sizlerde Artvin’in fahri hemşerisi oldunuz. Artvin’in güzelliklerini anlatacak insanlarsınız. Kafkasör’ümüzle, doğamızla barajlarımızla, Cehennem Kanyonumuzla, tarihi birçok eserimizle Artvin’imiz sizin gibi güzel kalpli insanlarca keşfedilmeyi bekliyordu. Artık keşfediliyor." ifadelerini kullandı.

Artvin’in güzellikleri arasında sular ve barajlarında olduğunu dile getiren Başkan Kocatepe, "Üzerinde bulunduğumuz Borçka Baraj Gölü yüzme dahil 13 kilometrelik yola sahip. Hepimiz biliyoruz ki bu sular üzerinde çok şeyler yapılabilir. Yüzmesinden durgunsu kanosuna, su kayağından dalışına, yelkenine kısacası su üzerinde yapılabilecek her şey bu doğa cennetinde yapılabilir." dedi.

Ayrıca Başkan Kocatepe, açık suyun yüzmenin maratonu olduğunu ifade ederek tarihin bugün burada yarışan sporcuları yazacağını söyledi.

Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Mutlutürk ise "Amacımız yüzmeyi ülkemizde yaygınlaştırmak, tanıtmak performans anlamda iyi bir noktaya getirmek. Türkiye’nin en güzel kentlerinden biri olan Artvin’de bu yarışı yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Olanakları, tesisleri yüzme için uygun ortamı gördükten sonra burada her sene organizasyonların yapılmasına öncülük olacağız." diye konuştu.

Yarışlarda 1980-1984 yaş kategorisinde birinci olan Celal Altunbaş, ilk defa baraj gölünde yüzdüğünü, derinlik ve rakımdan dolayı yorulduğunu söyledi. Zor bir parkur olduğunu kaydeden Altunbaş 1500 metreyi 26 dakika 50 saniyede yüzdüğünü vurgulayarak, "Her yıl yapılırsa biz katılacağız. İnşallah bu yarışlar bundan sonrada uluslara arası bir organizasyon haline gelerek devam eder." dedi.

Yarışmaların sonlanmasıyla dereceye giren sporculara protokol üyelerince madalya ve hediyeleri verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.