Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aquamasters Yüzme Maratonu Sona Erdi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, Martı Hotel Açık Su Yüzme Maratonu ile sona erdi.Marmaris Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzu tesislerinde 18-22 Mayıs tarihlerinde başlayan...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2016 19:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2016 19:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla’nın Marmaris ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, Martı Hotel Açık Su Yüzme Maratonu ile sona erdi.
Marmaris Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzu tesislerinde 18-22 Mayıs tarihlerinde başlayan organizasyonda kısa kulvar ve açık su maratonu olmak üzere iki ayrı yarış düzenlendi. Yüzme Şampiyonasının son gününde İçmeler Mahallesi’nde 500’e yakın yüzücünün katıldığı Açık Su Yüzme Maratonu 6 bin, 3 bin ve bin 500 metre olarak üç ayrı kategoride gerçekleştirildi.
Yarış öncesinde dünyaca ünlü yüzücü Adam Walker özel sporcularla gösteri amaçlı yüzdü. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ın verdiği startla yüzücüler 3 saat boyunca Marmaris körfezinde dereceye girmek için kulaç attılar.
Aquamasters Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Demirel, yaptığı açıklamada açık su yüzme yarışlarını başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi.
Açık su yüzme maratonuna 500 sporcunun katıldığını ifade eden Demirel, İstanbul Boğazı Maratonundan sonra en yükse katılımcı sayısına ulaştıklarını kaydetti.
Demirel sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sporcuların hava şartlarıyla mücadele ettiği suya karşı dirençli ve başarılı şekilde mücadele ettiği bir maratonu bitirdik. Hemen hemen bütün sporcularımız yarışı tamamladı. Aquamasters kartopu gibi büyüyor. Marmaris’e 2 bin 300 sporcu ile geldik. Sporcularımız ve aileleri Marmaris’ten keyif ayrılıyor."
Muğla Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Serken Öçalmaz da 4 mevsim spor 4 mevsim organizasyon projesi kapsamında spor organizasyonlarına destek verdiklerini, en uzun kıyı şeridine sahip Muğla’da daha çok deniz ve yüzme sporları organizasyonları yapacaklarını belirtti.
Martı Hotel Açık Su Maratonunda genel klasman sıralaması şöyle oluştu:
6 BİN METRE BAYANLAR
1- Gülşah Özkan (Karşıyaka)
2- Ayşe Göksu Hınçal (Gordion ASSK)
3- Senem Ülker Karavelioğlu (Karşıyaka)
6 BİN METRE ERKEKLER
1- Emre Erdoğan (Karşıyaka)
2- Dursun Saru (Bursa Olimpik Kulaçlar)
3- Emrah Gemicioğlu (Galatasaray)
3 BİN METRE BAYANLAR
1- Günal Hınçal Şenocak (Gordion ASSK)
2- Ayşin Oya Bekbay (Çekirge İdmanyurdu Spor)
3-Lisa Kelebek (ferdi)
3 BİN METRE ERKEKLER
1- Tolga Öcal (Üsküdar Su Sporları)
2- Duygun Yurteri (ferdi)
3- Zeynel Küsmezer (Avrasya Gençlik ve Spor Kulübü)
1.500 METRE BAYANLAR
1- Bige Vardar (Üsküdar Su Sporları)
2- Özge Tuga (Eskişehir Sarar Spor)
3- Renin Gemicioğlu (Galatasaray)
1.500 ERKEKLER
1- Ümit Kemal Cengiz (Turkcell)
2- Faruk Sarıbayır (ferdi)
3- Halil Yükselgün (İstanbul Anadolu Spor Kulübü)
Genel klasmanda dereceye giren yüzücüler kupalarını alırken, yaş kategorilerinde dereceye giren yüzücüler de madalyalarını Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve Muğla Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Serken Öçalmaz’dan aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.