Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalyaspor’dan devre arasının uzatılması talebi

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, devre arası kamp döneminin bir hafta daha uzatılmasını talep etti.Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, 2 gün önce gerçekleştirilen Spor Toto Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı, toplantısının çok...

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2016 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2016 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, devre arası kamp döneminin bir hafta daha uzatılmasını talep etti.
Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, 2 gün önce gerçekleştirilen Spor Toto Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı, toplantısının çok verimli geçtiğini söyledi.
Yayın ihalesinin hedefleri ve Türk futbolunu daha ileriye taşıma adına yapılabileceklerin toplantıda tartışıldığını dile getiren Öztürk, Antalyaspor adına ise toplantıda devre arası kap döneminin bir hafta daha uzatılmasını talep ettiklerini kaydetti.
Bu uzatmanın hem kulüplere hem de turizme katkı sağlayacağını vurgulayan Öztürk, “Ayrıca kulüplere transfer noktasında daha faydalı olacaktır. Devre arasında burada Antalyaspor’un da içinde yer aldığı hazırlık maçları planlıyoruz. Talebimiz kabul görürse devre arasındaki kamp süresi bir hafta daha uzayacaktır. Antalyaspor olarak bu isteğimizi belirttik” dedi.
“Kupa maçları Antalya’da oynanabilir”
Devre arasında birçok kulübün Antalya’da kamp yaptığını hatırlatan Öztürk, "Ziraat Türkiye Kupası maçlarının Antalya’da oynanması kulüpler için de faydalı olur. Kulüpler ekstra masraftan kurtulur” diye konuştu.
“Kısa kamp dönemleri, turnuvaları engelliyor”
Devre arasında kampa gelen takımların Türkiye’ye ciddi bir kazanç sağladığını kaydeden Öztürk, “Son dönemde yabancı takımların kamp dönemleri için Türkiye’yi tercih etmemelerinin nedenlerinden biri bizim takımlarımızın kamp döneminin kısa olmasıdır. Bu nedenle yabancı takımlar hazırlık maçı yapamıyor. Özellikle Rus kulüpleri kendi liglerindeki takımlarla hazırlık maçı yapmak istemiyorlar. Böyle olanakları olmadığı için de bizi tercih etmiyorlar” ifadelerine yer verdi.
“Uzamayla birlikte büyük kulüpler gelebilir”
Devre arasında Avrupalı büyük kulüplerin katılacağı bir turnuva yapmayı düşündüklerini ve bu noktada İskoçya’nın Celtic Kulübü ile görüştüklerini kaydeden Öztürk, ”Bizde devre arasının kısa olması nedeniyle onlarla hazırlık maçı yapmak sıkıntı oluyor. Ama bizde devre arasında 1 haftalık ek uzama olursa 4’lü turnuvalar organize edebiliriz. Ülkemizin de böyle bir organizasyona ihtiyacı var. Antalyaspor ve diğer takımlarımız bu turnuva içinde yer alabilir” dedi.
“Marka değerimizi arttırmalıyız”
Antalyaspor Yönetimi olarak en büyük hayallerinden birinin kentteki futbol altyapısının dünya kulüpleri tarafından değerlendirilmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Öztürk, “Antalya şehrinin dünya futbol piyasasına katkısı çok büyük ama daha da büyütmek gerekiyor. Bu kapsamda uluslararası organizasyonları almak ve büyük takımları getirebilmek lazım. Şimdi büyük takımlar gelmek için bizden para istiyorlar. Ama marka değerimiz artarsa onlar para ile gelecekler. Bu türlü hazırlık maçları ve 4’lü turnuvaların ülkemiz futboluna faydası olacağını düşünüyoruz” değerlendirmesini yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.