Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalyaspor’da 80 Bin TL’lik Stat Kirası İsyanı

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, yeni yapılan 33 bin kişilik Antalya Arena Stadyumu’nda kiracı durumunda olduklarını ve maç başı 80 bin TL kira bedeli ödediklerini belirterek, "Şehrin stadında, şehrin takımı astronomik fiyatlarla...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, yeni yapılan 33 bin kişilik Antalya Arena Stadyumu’nda kiracı durumunda olduklarını ve maç başı 80 bin TL kira bedeli ödediklerini belirterek, "Şehrin stadında, şehrin takımı astronomik fiyatlarla maçını oynuyor. Stadın Antalyaspor’a verilmesini istiyoruz. Böyle giderse maç başı 5 bin TL ödediğimiz Üniversite Stadyumu’na geri dönebiliriz" dedi.
"KİRACIYIZ"
Yeni yapılan 33 bin kişilik Antalya Arena Stadyumu’na rağmen Antalyaspor’un statsızlık yaşadığını dile getiren Gencer, "Stat yapıldığı günden bu yana Antalyaspor’a kiralanması söz konusuydu. Belediyeye devredilme söz konusu oldu. Son olarak bize kiralanması söz konusu ama başvurularımıza rağmen daha net bir sonuç almadık. 15 gün önce Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı’na başvuru yaparak, stadı devralmak istediğimizi bildirdik. İnşallah yeni sezonda stada gireriz. Cumhurbaşkanımıza da geçen hafta kulüpler olarak ziyaret gerçekleştirdik. Stat için teşekkür ettik. Biz sorunlarımızı ilettik, Cumhurbaşkanımız gerekeni yapacağını bildirdi. Antalyaspor’un destek alamadığını söyledik. Başta da Expo” diye konuştu.
Stadı Antalyaspor A.Ş. olarak alacaklarını söyleyen Gencer, sözlerine şöyle devam etti:
"Bakanlıkta gerekli belgeler bekliyor. Biz Antalyaspor olarak, kendi şehrimizin stadında kiracıyız, bu bilinsin. Biz 10 ay önce kiralamış olsaydık, cüzi kira bedeli verecektik. Maç başı kiralama bize çok pahalı geliyor. Şehrin stadında, şehrin takımı astronomik fiyatlarla maçını oynuyor. Biz Üniversite Stadyumu’nda şu andaki maliyetin 10’da 1’ine oynuyorduk. Şu anda biz Antalya Arena Stadı’na 75-80 bin TL para ödüyoruz. Üniversitede 5 bin TL ödüyorduk. Dayanacak gücümüz kalmadı. Bu işin çözülmesini istiyoruz. İnşallah 8 bin kişilik üniversite stadyumuna dönmek zorunda kalmayız.”
MAÇ DUYURULARI KONUSU
Stadın dolduğunu da gördüklerini kaydeden Gencer, "Bu hafta sonundaki Akhisar Belediyespor maçından başlayarak, bilboard tasarımları hazırladık. Maçın yeri ve saatinin yazıldığı bilboardları belediyelerimize gönderdik. Şehrin her noktasında maça davet yazılarının asılmasını istiyoruz. İnşallah belediye başkanlarımızdan olumlu cevap gelir” dedi.
"MİLLİ MAÇTAKİ BOŞ TRİBÜNLER SPONSORLARDAN KAYNAKLANDI"
Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Antalya Arena Stadyumu’nda oynanan Türkiye-İsveç maçında tribünleri dolduran taraftarlara da teşekkür etti.
Türkiye Futbol Federasyonu’ndan tebrik aldıklarını belirten Gültekin Gencer, "Milli maç Antalya’ya verilmeden önce TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile bir araya geldiğimizde stadın dolacağını söylemiştim. Bunun da sözünü vermiştim. İyi hazırlandık ve 3 gün içinde biletler bitti. Boşluklar sponsorlardan kaynaklandı. Piyasaya sürülen tüm biletler satıldı. Bizim için onur ve gurur verici bir olaydı. Artık milli maçların Antalya’da oynanacağı düşüncesindeyiz. Kırmızı-beyaz tribünlerde, ay-yıldızlı bayrağımız her şeyiyle yakıştı. Şehir olarak güzel bir ev sahipliği yaptığımızı düşünüyoruz. Euro 2016 öncesi millilere güzel bir moral olmuştur. İnşallah bundan sonra ki Dünya Kupası Elemeleri’nde de Antalya’ya en az 3-4 maçı alırız diye düşünüyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.