Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anne Karnında ’Ölür’ Dendi Şimdi Yüzmede Rekor Kırıyor

Türkiye'nin 7.tüp Bebeği Timur Dellaloğlu, Yüzmede Rekor Kırıyor. Dellaloğlu'nun Hedefi 2016 Rıo Olimpiyatlarında Altın Madalya Kazanmak

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2015 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2015 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anne Karnında ’Ölür’ Dendi Şimdi Yüzmede Rekor Kırıyor
Türkiye’nin 7. tüp bebeği Turgut Özal Üniversitesi öğrencisi milli yüzücü Timur Dellaloğlu, yüzmede rekorlar kırıyor.
Kastamonulu Zeynep Fatma ve Tuğrul Dellaloğlu çifti, 14 yıl bebek hasretiyle yaşadı. Son çare olarak tüp bebek deneyen çift 1991’de Hacettepe Üniversitesi’nde tedavi oldu. 1992’de Timur Dellaloğlu dünyaya geldi. Türkiye’nin 7. tüp bebeği olan ve doktorların anne karnında ölümünü beklediği Timur, şimdilerde dünya şampiyonluğuna hazırlanıyor. 300 madalyası olan Dellaloğlu’nun hedefi ise 2016 Rio Olimpiyatları’nda altın madalya kazanmak. Turgut Özal Üniversitesi’nde İşletme okuyan Dellaloğlu, “Annem ikiz bebeğe hamile kalmış. Ancak ikizim 4 aylıkken anne karnında ölmüş. Onu almışlar. Doktorlar, ’Diğeri de yaşamaz’ derken, Türkiye’nin 7. tüp bebeği olarak dünyaya geldim” dedi.
“KORKUMU 5 YAŞINDA HAVUZDA YENDİM”
Üç yaşında boğulma tehlikesi geçiren ve su fobisini Kastamonu Gençlik Merkezi’nde yenen Dellaloğlu, “Korkumu 5 yaşında havuzda yendim. Kulaç atmayı sevmeye başladım. Tam yüzmeyi çok sevdim, menenjite yakalandım. Doktorlar suyu yasakladı. 1,5 yıl yüzmedim. Ama yüzme aşkım bitmedi. Bu aşkla çalışmalarımı sürdürdüm” şeklinde konuştu.
“HER YAŞTA MADALYAM VAR”
İlk şampiyonluğunu ilkokul 5. sınıfta alan Dellaloğlu, “Her yaş kategorisinde ve bütün turnuvalarda madalya aldım. 300 madalyam var. Amsterdam Kupası yarışmasında 400 metre karışık alanında birinci olup altın madalyamla ülkeme döndüm. İki defa Balkan şampiyonu oldum. Akdeniz oyunlarında 7. oldum” ifadesini kullandı.
Dellaloğlu, geçen yıl da üniversiteler arasında KoçFest Spor Oyunları’nda 400 metre karışık stil yarışmasında Türkiye rekorunu kırarak birinci olduğunu da sözlerine ekledi.
"ŞİMDİ TEK İSTEĞİM 2016 RİO OLİMPİYATLARI"
Olimpiyatlara hız kesmeden hazırlanan genç milli yüzücü haftanın 3 günü Kastamonu, 4 günü de Ankara’da antrenman yaptığını belirterek, “Bugüne kadar koyduğum bütün hedefleri çok şükür ki başardım. Şimdi tek isteğim 2016 Rio Olimpiyatları. Allah’ın izniyle onu da yapacağım” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.