Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anderlecht ve Belçika Milli Takımı’nın yeni gözdesi Sefa İşçi

Avrupa kulüplerinin altyapısında yetişen Türk asıllı futbolculardan biri olan Sefa İşçi, sergilediği performans ile Anderlecht kulübünün ilerleyen yıllarda vazgeçilmez oyuncularından biri olmaya aday. Belçika U18 Milli takımında da forma...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anderlecht ve Belçika Milli Takımı’nın yeni gözdesi Sefa İşçi
Avrupa kulüplerinin altyapısında yetişen Türk asıllı futbolculardan biri olan Sefa İşçi, sergilediği performans ile Anderlecht kulübünün ilerleyen yıllarda vazgeçilmez oyuncularından biri olmaya aday. Belçika U18 Milli takımında da forma giyen Sefa, 17 yaşında olmasına rağmen önemli kulüplerin transfer listesinde bulunuyor.

Son yıllarda Avrupa’da yetişen yeni nesil Türk asıllı genç futbolcular adından sıkça bahsettirmeye devam ediyor. Belçika’dan yetişen Sinan Bolat, Hakan Albayrak, Önder Turacı bu oyunculardan sadece bazıları. Henüz 17 yaşında olan Sefa İşçi de en az öncüleri kadar ismini duyurabilecek bir kabiliyete sahip. Çok ufak yaşında futbol hayatına başlayan ve KAA Gent’in altyapısında yetişen Sefa, 15 yaşına geldiğinde Belçika’nın en önemli kulüplerinden biri olan Anderlecht’in dikkatini çekmiş.

Anderlecht elini çabuk tutarak Sefa İşçi’ye 2 yıllık profesyonel anlaşmaya imza attırarak renklerine kattı. Anderlecht ekibinin formasını başarıyla taşıyan Sefa İşçi, Belçika U18 Milli Takımı'nın da vazgeçilmez futbolcuları arasına girmeyi başarmış durumda. Genç yetenek futbolcu olmasına ailesinin desteğini her fırsatta dile getirirken geleceği hakkında da ipuçları verdi. İşçi, "Ben kulübüme ve kendime konsantre olmuş durumdayım. Bütün tekliflere açığım ama tabi hakkımda en doğru karar ne ise onu seçmek zorundayım." dedi.

Futbolun hayatında önemli yer aldığını da belirten İşçi, günlerinin çok yoğun geçtiğini, futbol ile eğitim hayatını da kombine etmek zorunda olduğunu aktardı. Lise eğitimine ara vermeyen ve devam ettiren İşçi, "Şu an U18 Belçika Milli Takımı'nda, Belçika liginde ve U19 Şampiyonlar Ligleri'nde forma giyiyorum. Bana yoğun antrenman programı uygulanıyor ve aynı zamanda lisedeki eğitimim de devam ediyor. Her gün sabah 7’de kalkıyorum, ardından okulda ilk derslerden sonra antrenmana geçiyorum. Antrenmandan sonra tekrar 2-3 saat ders takibi için okula gidiyorum. Dersten sonra tekrar antrenman başlıyor. Günlerim çok yoğun geçiyor. Ailemin ve çevremdeki büyüklerimin desteği sayesinde ayakta duruyorum." diye konuştu.

SEFA İŞÇİ ÖZGEÇMİŞİ

Sefa İşçi, 26 Mart 1996'da Belçika'nın Gent şehrinde doğdu. Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı Bağkonak köyünden yurt dışına giden gurbetçi bir ailenin çocuğu olan Sefa İşçi, 5 yaşında futbol hayatına başladı. İlk olarak Gent’te White Star U6 takımında oynayan İşçi, 9 yıl KAA Gent takımında forma giydikten sonra Anderlecht'in alt yapısında yer aldı.

Belçika U16 takımında kaptanlık görevi ile genç yaşlarda bütün ilgiyi üzerine çekmeyi başaran İşçi, RSC Anderlecht ve Belçika U18 Milli Takımı'nda birçok başarılı maçlar çıkardı. Genç yaşta birçok kulübün transfer listesine giren İşçi, 1 metre 80 santimetre boyunda ve güçlü fiziği ile dikkati çekiyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.