Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Analig’de Geleceğin Yıldız Adayları Yetişiyor

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağataray Kılıç, "ANALİG ile gençlerimiz uzman antrenörler tarafından yetenekli oldukları branşlara yönlendirilip Türk Sporuna kazandırılıyor. Ümit ediyorum ki yetenekli sporcuların spora kazandırılması...

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağataray Kılıç, "ANALİG ile gençlerimiz uzman antrenörler tarafından yetenekli oldukları branşlara yönlendirilip Türk Sporuna kazandırılıyor. Ümit ediyorum ki yetenekli sporcuların spora kazandırılması için yaptığımız bu yatırımların meyvelerini uluslar arası turnuvalarda madalyalar kazanarak alacağız" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) projesi geleceğin yıldız adaylarını buluşturmaya devam ediyor. 81 ilde üçüncü sezonu gerçekleştirilen ANALİG’de 2 bin 296 takım ve 26 bin 600 sporcu mücadele ediyor. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, geleceğin olimpiyat şampiyonlarının bugünden yetişmesi adına tüm kurum ve kuruluşlarla koordineli şekilde önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, "Ümit ediyorum ki yetenekli sporcuların spora kazandırılması için yaptığımız bu yatırımların meyvelerini uluslar arası turnuvalarda madalyalar kazanarak alacağız" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) projesi büyük ilgi görüyor. Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, yetenekli sporcuların spora kazandırılması hedefleriyle oluşturulan ANALİG’de üçüncü sezon heyecanı yaşanıyor. Atletizm, Badminton, Basketbol, Buz Pateni, Buz Hokeyi Cimnastik, Hentbol, Judo, Karate, Kayak, Masa Tenisi, Taekwondo, Voleybol ve Yüzme olmak üzere 14 branşta gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi’ne bu sezon 2002 -2004 doğumlular katılabiliyor.
SPORCULAR YETENEKLERİNE GÖRE BRANŞLARA YÖNLENDİRİLİYOR
Sporcuların seçimi İl Müdürlükleri bünyesindeki il karmaları seçim komitesi tarafından gerçekleştiriliyor. Komitede spor şube müdürü, ilgili spor dalı temsilcisi ve antrenörler yer alıyor. Okul spor müsabakalarında yer almak isteyip kendilerine yer bulamayanlar da ANALİG ile oluşturulan il karmalarına seçilebiliyor. Bayan ve erkek sporcular yeteneklerine göre branşlara yönlendiriliyor ve il karmaları oluşturuluyor. 2015 yılı Aralık ayında başlayan il grup müsabakalarının ardından bölge elemeleri gerçekleştirildi ve üst tura yükselenler belirlendi. Türkiye Finalleri ise Nisan-Mayıs aylarında yapılacak ve Türkiye Şampiyonları belirlenecek.
GİDERLERİ SPOR İL MÜDÜRLÜKLERİ KARŞILIYOR
81 ilde gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi’nde bu sezon 2 bin 296 takım ve 26 bin 600 sporcu mücadele ediyor. Takım ve sporcuların giderleri Spor İl Müdürlükleri tarafından karşılanırken, müsabakalar Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı spor tesislerinde yapılıyor. ANALİG’in geçen sezon gideri 9 milyon 378 bin TL’ye ulaştı. ANALİG yarışmalarının her aşamasında, kardeşlik, yardımlaşma, hoşgörü değerleri öne çıkarılıyor. Gezi etkinlikleri düzenlenerek sporcuların müsabakaya gittiği ilin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi edinmesi sağlanıyor.
GEÇEN SEZON BRANŞLARDA ŞAMPİYON OLAN İLLER
Büyük çekişme ve heyecanın yaşandığı Anadolu Yıldızlar Ligi’nde geçen sezon Basketbol bayanlarda İstanbul Avrupa, erkeklerde İstanbul Anadolu, Voleybol bayanlarda İstanbul Anadolu, erkeklerde İstanbul Avrupa, Hentbol bayan ve erkeklerde İzmir, Atletizm bayanlarda İstanbul Anadolu, erkeklerde Kocaeli, yüzme bayanlarda İstanbul Anadolu, erkeklerde Bursa, Cimnastik bayanlarda Ankara, erkeklerde Kayseri, Judo bayanlarda Trabzon, erkeklerde Kocaeli, Karate bayanlarda İstanbul Avrupa, erkeklerde Bursa, Taekwondo bayanlarda Samsun, erkeklerde İstanbul Avrupa, Badminton bayan ve erkeklerde Erzincan, Masa Tenisi bayanlarda Adana, erkeklerde ise Yalova illeri şampiyon olmuştu.
“YATIRIMLARIMIZIN MEYVELERİNİ MADALYALAR KAZANARAK ALACAĞIMIZI ÜMİT EDİYORUM”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bakanlık olarak her türlü imkanları gençler için seferber ettiklerini belirterek, özellikle okul çağındaki çocuklara yönelik yapılan yatırımların Türkiye’nin geleceğine çok olumlu yansımaları da beraberinde getireceğini söyledi. Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) projesinin geleceğin sporcularının tespit edilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yaptığımız yatırımlar ve projelerimiz hem sağlıklı nesiller yetişmesinde büyük rol oynuyor, hem de gençlerimizi erken yaşta sporla tanıştırarak onları kötü alışkanlıklardan koruyor. Sadece spor tesisleri yapmakla kalmıyor, geleceğin olimpiyat şampiyonlarının bugünden yetişmesi adına tüm kurum ve kuruluşlarımızla koordineli şekilde önemli projeleri hayata geçiriyoruz. ANALİG ile gençlerimiz uzman antrenörler tarafından yetenekli oldukları branşlara yönlendirilip Türk Sporuna kazandırılıyor. Ümit ediyorum ki yetenekli sporcuların spora kazandırılması için yaptığımız bu yatırımların meyvelerini uluslar arası turnuvalarda madalyalar kazanarak alacağız."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.