Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anadolu Efes - Panathınaıkos Maçının Ardından

THY Euroleague Top 16’nın son haftasında oynanan Anadolu Efes-Panathinaikos karşılaşmasının ardından her iki takımın başantrenörleri ve oyuncuları açıklamalarda bulundu.THY Euroleague Top 16’nın son haftasında Anadolu Efes, Abdi İpekçi...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 23:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 23:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
THY Euroleague Top 16’nın son haftasında oynanan Anadolu Efes-Panathinaikos karşılaşmasının ardından her iki takımın başantrenörleri ve oyuncuları açıklamalarda bulundu.
THY Euroleague Top 16’nın son haftasında Anadolu Efes, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşılaştığı Yunan ekibi Panathinaikos’u 89-86’lık skorla mağlup ederek, Avrupa kupalarına galibiyetle veda etti. Karşılaşma ardından düzenlenen basın toplantısında Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, Anadolu Efesli oyuncusu Dario Saric, Panathinaikos Başantrenörü Alexander Djordjevic ve Panathinaikos’un Yunan oyuncusu Nick Calathes açıklamalarda bulundu.
IVKOVIC: “TOP 8’E YÜKSELEMEDİK, BU YÜZDEN ÖZÜR DİLERİM”
İki yarısınında farklı oynandığı bir maç olduğunu söyleyen Dusan Ivkovic, “Maçın sonunu çok iyi oynadık. Panathinaikos maça çok iyi başladı. İlk maçta Raduljica 23 sayı bulmuştu. Biz ona karşı önlem almaya çalıştık. 10’da 9 üçlük attılar. İlk yarıyı önde bitirmelerinin nedeni buydu. İkinci yarıda kendi ritmimizi yakaladık. Onları sadece 34 sayıda tuttuk, 48 sayı attık. Anadolu Efes gibi bir kulüp hedeflerini yüksek tutar. Sezon başında bir adım öne gitmeyi hedeflediğimizi söylemiştim. Geçen sezon Top 8 oynamıştık. Bu sezon yükselemedik. Bu yüzden özür dilerim. Maçtan önce Granger’ın ufak bir sakatlığı vardı. Doğuş Balbay da sakatlıktan yeni dönmüştü. Aramıza yeni katılan Johnson oynatmamamın sebebi Türkiye liginde oynatacağım oyuncuları hazır tutmaktı. Kendisine çok teşekkür ederim. Türkiye ligindeki maçlar için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Karşılaşmanın ilk yarısında kötü bir performans sergilediklerini söyleyen Anadolu Efesli basketbolcu Dario Saric ise, “52 sayı gördük. Soyunma odasında savunmada daha iyi performans sergilememiz gerektiğini konuştuk. İkinci yarıda gerçek karakterimizi ortaya koyduk. Euroleague Top 16’yı 7 galibiyet, 7 mağlubiyet ile tamamladık. Euroleague’e iyi bir veda oldu. Galibiyetle bitirdik” diye konuştu.
PANATHINAIKOS CEPHESİ
Maça çok odaklanmış bir şekilde başladıklarını dile getiren Djordjevic, “İlk yarıdaki performansımız iyiydi. İkinci yarıdaki savunma performansımız kötüydü. 19 tane hücum ribaundu verdik. Neredeyse Efes bizden 10 kez daha fazla hücum etti. Ayrıca yaptığımız 18 top kaybı da affedilemeyecek bir hataydı. Bu yüzden maçı kaybettik. Bu tablodan sonra herkes takım oyunun önemini anlamalı. Son periyotta potamızda 30 sayı gördük. Herkes bundan dersler çıkarmalı” ifadelerini kullandı.
Kötü bir mağlubiyet aldıklarını söyleyen Panathinaikos’un Yunan oyuncusu Nick Calathes, “Kaybetmemizi ikinci yarıdaki oyunumuza bağlıyorum. Verdiğimiz hücum ribaundları ve şutlar, maçı kaybetmemize neden oldu. Önümüzdeki turda daha önemli maçlar olacak. Bunun bizi motive edeceğini düşünüyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.