Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anadolu Ateşi Gençlik Ve Spor Kulübü Hazırlıklarını Sürdürüyor

Malatya’da Hokey Branşında Faaliyet Gösteren Anadolu Ateşi Gençlik Ve Spor Kulübü, 2015-2016 Sezonu Salon Hokeyi Süper Ligi’ne Şampiyonluk Parolası İle Hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2015 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2015 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Ateşi Gençlik Ve Spor Kulübü Hazırlıklarını Sürdürüyor
Malatya’da Hokey branşında faaliyet gösteren Anadolu Ateşi Gençlik ve Spor Kulübü, 2015-2016 sezonu Salon Hokeyi Süper Ligi’ne şampiyonluk parolası ile hazırlanıyor.
Anadolu Ateşi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı ve takım koçu Savaş Yılmaz, Kasım ayında başlayacak olan ve bu sene ilk defa uygulamaya konulacak deplasmanlı süper lig maçlarına yoğun bir şekilde hazırlandıklarını söyledi. Kulüp Başkanı Savaş Yılmaz yaptığı açıklamada, “Anadolu Ateşi’ni hokeyde Türkiye’de marka yaptık. Anadolu Ateşi, Hokey Federasyonu’nun bütün yaş grubu liglerinde bay-bayan takımları ile yer alan ve kulüpler Avrupa şampiyonluğuna ev sahipliği yapan ve şampiyon olan tek kulüptür. Kulübümüz başarılarından dolayı gittiği her yerde takdir ediliyor” dedi.
YETİŞEN SPORCU ÖĞRETMEN OLUYOR
Yılmaz, hokey sporun yeterli düzeyde ilgi olmaması nedeniyle yetişen öğrencilerin direkt öğretmen olma şansı bulunduğunu ifade etti. Yılmaz, “Malatya’da hokey sporu sayesinde yüzlerce genci üniversitelerin beden eğitimi bölümlerine yerleştirdik. 50’den fazla genci milli takımlara göndererek üniversitelerde burslu okumalarına katkı yaptık. Üniversiteyi bitirdikten sonra KPSS’den muaf olarak öğretmenliğe atanan onlarca öğrenci var. Bu işin en güzel yanı da bu gençler öğretmen oluyor ve vatana millete faydalı bireyler olarak yetişiyorlar. Hokey branşı ülkemizde çok hızlı bir şekilde gelişim gösteriyor. Milli takımlarımız ve kulüplerimiz Avrupa’da aldığı başarılı sonuçlar ile hokeyde marka olmaya başladı" diye konuştu.
2016 yılında Avrupa şampiyonasının Antalya’da yapılacağını hatırlatan Yılmaz, "18 Yaş Altı Erkekler ve Bayanlar Açık Alan Hokey Avrupa Şampiyonası Antalya’da yapılacak. İlk defa acık alanda milli takımlar düzeyinde bir şampiyonaya ev sahipliği yapacak olmamız ülkemizde hokeyin geleceği açısından büyük bir başarı. Burada sizlerin vasıtası ile Malatyalı gençlere tavsiyem; hangi sporu yaparlarsa yapsınlar gittikleri kulüplerde spor yaparlarken bulundukları ortamda bir amaç gaye ve hedef yoksa orayı terk etsinler. Çünkü yılları boşa gidecek, emekleri boşa gidecek, paraları boşa gidecek. Neden böyle diyorum; Çevremizde binlerce insan var. Geçmişte birçok spor branşı ile uğraşmış, emek zaman, para harcamış ve karşılığında hiç bir şey kazanamamış. Benim tavsiyem yaptığın işte ter döküyorsan, emek ve para veriyorsan hedefi olan antrenör ve kulüplerle çalışın. Ben özellikle hokeye başlayan sporcuların ailelerine bunu anlatıyorum. Bizler zaman geçirmek için ve hobi olsun diye spor yaptırmıyoruz. Çocuğunuzun eğitimine nasıl ciddiyetle bakıyorsanız, spor eğitimine de aynı ciddiyetle bakacaksanız” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.