Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altın Kemer İsmail Balaban’a verildi

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Ali Gürbüz’ün altın kemeri İsmail Balaban’a verildi.Efsane Başpehlivan Ahmet Taşçı’nın 1997 yılında altığı altın kemeri, 2011-2012-2013 Kırkpınar Er Meydanı’nda mutlu sona ulaşan...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Altın Kemer İsmail Balaban’a verildi
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Ali Gürbüz’ün altın kemeri İsmail Balaban’a verildi.
Efsane Başpehlivan Ahmet Taşçı’nın 1997 yılında altığı altın kemeri, 2011-2012-2013 Kırkpınar Er Meydanı’nda mutlu sona ulaşan Antalyalı güreşçi Ali Gürbüz kazandı.

Gürbüz’ün ilk kez aldığı altın kemerin daimi sahibi olma sevinci uzun sürmedi. 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin ardından alınan kan numunelerinde doping maddesi bulunması üzerine Ali Gürbüz, iki yıl müsabakalardan men edildi.

Ardından da ebedi sahibi olduğu altın kemeri geri alındı. Bir hafta önce Edirne Belediyesi’ne ulaşan altın kemer, Kırkpınar Başpehlivanlık güreşlerinde Ali Gürbüz’e finalde yenilen yine Antalyalı bir başka güreşçi olan İsmail Balaban’a verildi.

İsmail Balaban’ın kemeri bugün Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı’nda düzenlenen törenle Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Antalya Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından verildi.

Törende konuşan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kırkpınar tarihinde ilk kez böyle bir olayın yaşandığını söyledi. "Keşke bu buruk tören olmasaydı" diyen Sedefçi, "Ali Gürbüz’ün hakkıyla güreştiği düşüncesindeydim ama maalesef dopingli çıktı. hayat devam ediyor. Ali Gürbüz kardeşime geçmiş olsun diyorum. İki senelik zaman çabuk geçer. İki sene sonra yeniden er meydanına dönerek hakkını geri alır diye düşünüyorum. Finalde burada İsmail Balaban kardeşimizle birlikte güreştiler. İsmail kardeşimiz ikinci oldu. Fakat yönetmelik gereği dopingli çıkan güreşçinin ödülü geri alındığı için kemeri almak zorunda kaldık." dedi.

Kemeri İsmail Balaban’a taktıklarını anlatan Sedefçi, "İsmail, hayırlı olsun. Çok gençsin. Çok yiğit bir kardeşimizsin. Bu işin başlangıcı olsun. Devamının gelmesini diliyorum. İnşallah altın kemeri ebediyen sana veririz." diye konuştu.

Altın kemeri er meydanında boynuna takan yeni başpehlivan İsmail Balaban ise, tam anlamıyla mutlu olmadığını, buruk bir sevinç yaşadığını kaydetti. Yağlı güreşler adına üzücü bir olayla karşı karşıya bulunduğunu anlatan Balaban, şunları söyledi:

"Gönül er meydanında o gün orada altın kemeri kuşanmak isterdi. Kısmet böyleymiş. Birinci olduğum için buruk bir mutluluk yaşıyorum. Önümüzdeki seneler için daha fazla çalışarak altın kemerin edebi sahibi olmak istiyorum. Bütün spor branşlarında olduğu gibi yağlı güreşlerde de dopingle karşılaştık. Tabii er meydanında ata sporunda böyle bir şeyin yaşanması üzücü. Önümüzdeki yıllarda umarım böyle durumlarla karşılaşmayız. Ata sporumuza yakışmadı."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.