Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'da lig heyecanı başlıyor

Dünyanın en çok ilgi çeken liglerinden Bundesliga’da futbol heyecanı Cuma günü son şampiyon Bayern Münih ile Wolfsburg arasında oynanacak karşılaşmayla başlıyor. Kadrosunu koruyan Bayern ile yeni transferlerle güçlenen Dortmund arasındaki...

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2014 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2014 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünyanın en çok ilgi çeken liglerinden Bundesliga’da futbol heyecanı Cuma günü son şampiyon Bayern Münih ile Wolfsburg arasında oynanacak karşılaşmayla başlıyor. Kadrosunu koruyan Bayern ile yeni transferlerle güçlenen Dortmund arasındaki şampiyonluk yarışı nefesleri kesecek.

2014-2015 sezonuna sayılı günler kala yeni yılda yaşanacak gelişmeler Alman futbol severleri kadar dünya futbol tutkunlarını meraklandırıyor. Yeni sezon 22 Ağustos Cuma günü 20.30’da son şampiyon Bayern Münih ve ligin iddialı ekiplerinden VFL Wolfsburg arasında oynanacak müsabaka ile başlayacak.

Wolfsburg’un performansı merakla beklense de en dikkat çekici gelişme ise Bayern Münih’in zengin kadrosuna rağmen Süper Kupa finalinde Dortmund’a düşük bir performans ile yenilmesi ve kupayı kaptırması olmuştu.

Valencia’dan 40 milyon Euro karşılığında transfer edilen ve Pep Guardiola’nın defans olgusunda kilit rol üstlenen Javi Martinez’in ağır sakatlığı düzeni bozdu. Bu pozisyon için 27 yalındaki Fas asıllı Fransız futbolcu Mehdi Benatia 30 milyon Euro’luk bir bonservis bedeli ile gündemde.

Borussia Dortmund ekip olarak Bayern Münih maçında sevenlerini büyük coşkuya sevk etmeyi başardı. Takıma katılan ve Dortmund için çok pahalı bir transfer olan İtalyan santrfor Ciro İmmobile’nin yaklaşık 19 milyon Euro’luk transferi henüz takıma adapte olamasa da bu sene BVB’nin en büyük transferleri takıma Marco Reus ve İlkay Gündoğan’ın geri dönüşü olacak.

Teknik direktör Jürgen Klopp’ta bir basın açıklamasında bu oyunculara kavuşmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti kısaca ‘‘Çok mutluyum!’’ diyerek dile getirdi. İlkay Gündoğan, henüz hazırlık maçı oynayamamış olmasına rağmen ‘‘Geçtiğimiz sene benim için sadece kaybedilmiş bir sene oldu. Dünya kupasına gidip dünya şampiyonu olabilirdim, önemli bir turnuva kaçırdım. Ama artık tekrar yeşil sahaya arkadaşlarım ile beraber ayak basmak için sabırsızlanıyorum’’ şeklinde konuştu.

Borussia Dortmun’un Türk milli futbolcusu Nuri Şahin de yakın zamanda sahalara dönmesi ile beraber Jürgen Klopp yeniden Dortmund’un o harika orta saha yapısına kavuşmuş olacak.

Hakan Çalhanoğlu Bayer Leverkusen’de on numaralı forma ile puan toplamaya çalışacak. Gözler, 14,5 milyon Euro bonservis bedeli ile Hamburg’dan Leverkusen’e gelen milli yıldızın üzerinde olacak.

Hamburg’u çalıştıran Özcan Arkoç’tan sonra Bundesliga’da görev yapan ikinci Türk teknik direktör olma özelliği taşıyan Tayfun Korkut’un Hannover 96’daki ikinci senesinde neler yapacağı büyük merek konusu. Geçen yıl takımın ligde tutarak büyük başarı elde eden Korkut’un bu yılki hedefi Avrupa kupalarına katılmak olacak.

TUTUNAMAYAN SOLUĞU TÜRKİYE’DE ALIYOR

Türk futbolcuların Alman futboluna katkıları her geçen gün artıyor ve Türk futbolcuları fazla sayıda artık profesyonel takımlarda düzenli olarak yer buluyor. Fakat bir o kadar da tutunamayanlar da mevcut.

İlkay Gündoğan ile beraber yıldızı parlayan Mehmet Ekici Nürnberg’ten Werder Bremen’e gittiği sezon Mesut Özil’in boşluğunu dolduracaktı. İlk senesinde bazı maçlarda performansı ile ümit veren Ekici daha sonra gözden düşerek Trabzonspor yolunu tuttu.

Yurt dışında futbol eğitimini tamamlayan futbolcuların bulundukları ülkelerde tutunamadıkları zaman hemen hepsi alternatif olarak soluğu Türkiye’de buluyor. Türkiye birinci liginde oynayan futbolcuların neredeyse yarısı Almanca konuşabiliyor.

Trabzonspor, Ekici transferi ile üst düzey futbol eğitimi almış, yetenekli ve kendini ispat etme fırsatına ihtiyacı olan bir futbolcuyu bünyesine kattı.

Türk kökenli futbolculardan en büyük ivme kazanan oyuncu kuşkusuz Bayern altyapısından yetişen Emre Can oldu. Leverkusen’de geçirdiği harika sezon sonrası Liverpool’e transfer olan Emre Can bu sezon İngiltere’de dünyaca ünlü bir yıldız olma şansını değerlendirebilir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.