Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya yarı finalde

EURO 2016 çeyrek final maçında İtalya’yı penaltılarda 6-5 yenen Almanya, yarı finale yükseldi.Stade de Bordeaux’de oynanan maçı Macar hakem Viktor Kassai yönetti. Dev maç büyük çekişmeye sahne oldu. Karşılıklı ataklarla geçen maçın...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2016 01:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2016 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya yarı finalde
EURO 2016 çeyrek final maçında İtalya’yı penaltılarda 6-5 yenen Almanya, yarı finale yükseldi.

Stade de Bordeaux’de oynanan maçı Macar hakem Viktor Kassai yönetti. Dev maç büyük çekişmeye sahne oldu. Karşılıklı ataklarla geçen maçın 27. dakikasında Almanya golün provasını yaptı. Müller’in ortasında Schweinsteiger’in kafa vuruşunda top ağlara gitti ancak, öncesinden verilen faul kararı nedeniyle gol geçersiz sayıldı. Baskısını arttıran Almanya devrenin sonunda net pozisyonlar yakalasa da bunları değerlendiremedi. Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.
İkinci yarıya Almanya etkili başladı. Arka arkaya ataklarla öne geçmenin hesaplarını yapan Almanya 65. dakikada Mesut Özil’in golü ile amacına ulaştı. Mario Gomez’in sol kanattan pasında ceza sahası sol çaprazda topu kontrol eden Hector’un aktardığı meşin yuvarlağı Mesut Özil’e ağlara gönderdi. Gol sonrası ataklarını sıklaştıran Almanya farkı açmak için bastırdı.

Durumun ciddiyetinin farkına varan İtalya son 20 dakikalık bölümde ataklarını sıklaştırdı ve 77. dakikada beraberliği yakaladı. Sağ kanttan yapılan ortada ceza sahası içinde Boateng’in topa elle müdahalesi sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Bonucci, penaltıyı gole çevirdi. Kalan dakikalarda iki taraf da eşitliği bozmak için çalışsa da maçta başka gol olmadı ve mücadelede normal süre 1-1’lik eşitlikle sona erdi. Uzatma dakikalarında da taraflar birbirine üstünlük sağlayamayınca dev maç penaltılara gitti. Büyük heyecana sahne olan penaltılarda Almanya, İtalya’yı 6-5 yenerek yarı finale yükseldi.
Penaltılarda İtalya; Lorenzo Insigne, Andrea Barzagli, Emmanuele Giaccherini, Marco Parolo ve Mattia De Sciglio ile golleri bulurken, Simone Zaza ve Graziano Pelle’nin vuruşunda top dışarı gitti. Bonucci ve Matteo Darmian’in vuruşlarını ise kaleci Manuel Neuer kurtardı.

Almanya ise; Toni Kroos, Julian Draxler, Mats Hummels, Joshua Kimmich, Jonas Hector ve Jonas Hector ile penaltıları gole çevirirken, Almanya’nın ilk golünü atan Mesut Özil penaltı vuruşunda direkte kaldı. Thomas Müller’in penaltısını kaleci Buffon kurtarırken, Bastian Schweinsteiger’in vuruşunda ise top üstten auta gitti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.