Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aliyeva: Bakü'de yapılacak olimpiyatlar, Avrupa sporu için milat olacak

Azerbaycan First Lady'si Mihriban Aliyeva, Birinci Avrupa Olimpiyat Oyunlarının Bakü'de yapılmasının Avrupa sporu için yeni bir yüzyılın başlangıcı olduğunu söyledi. Bakü'de bir araya gelen olimpiyat koordinasyon kurulunun toplantısında...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Azerbaycan First Lady'si Mihriban Aliyeva, Birinci Avrupa Olimpiyat Oyunlarının Bakü'de yapılmasının Avrupa sporu için yeni bir yüzyılın başlangıcı olduğunu söyledi.

Bakü'de bir araya gelen olimpiyat koordinasyon kurulunun toplantısında ilk kez düzenlenecek Avrupa oyunlarının teşkilat komitesi başkanı sıfatıyla konuşan Aliyeva, söz konusu olimpiyatlarla ilgili yapılan hazırlıklar konusunda bilgi verdi. Avrupa Olimpiyat Komitesi Başkanı Patrick Hickey'inde katıldığı toplantıda Aliyeva ülkesinin Avrupa spor tarihinde oldukça önemli bir rol üstleneceğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mihriban Aliyeva koordinasyon kurulu üyelerine oyunların yapılacağı spor kompleksleri, kullanılacak teknik altyapı, ulaşım, barınma ve telekominikasyon imkanları konusunda bilgi vererek, ülkenin olimpiyatlara 'millet devlet el ele' olarak hazırlandıklarını bildirdi.

Daha sonra oyunların koordinasyon kurulu üyeleri, basın mensupları eşliğinde olimpiyatlarda kullanılacak spor komplekslerini yerinde inceledi. Avrupa Olimpiyat Komitesi Başkanı Patrick Hickey ve Azerbaycan Gençler ve Spor Bakanı Azad Rahimov başkanlığında yapılan inceleme gezisinde Tovfik Behramov Stadı, sporcuların kalacakları olimpiyat köyü ve geçtiğimiz yıl Eurovision Şarkı yarışmasınında yapıldığı Kristal Hall gezildi.

Kristal Hall'da yetkililer tarafından komisyon üyelerine ve basına harita üzerinde geniş bilgi verildi. Yapılan açıklamaya göre söz konusu oyunlar için Bakü 3 bölgeye ayrıldı. Birinci bölgede sporcuların kalacağı olimpiyat köyü Atletizm ve Jimnastik yarışmalarının yapılacağı Olimpiyat stadı ve Ulusal Jinmastik arenası bulunuyor. İkinci bölgede Azadlıq Meydanı, Haydar Aliyev Spor Konser Kompleksi, Bakü Binicilik Merkezi, Dağ Bisiklet Parkı BMX, Velopark, Sarhadçi Spor Olimpiyat Merkezi ve Bakü Ekspo Centerin yer alıyor. Üçüncü ve son bölgede ise Uluslararası Yüzme Merkezi, Su topu Plaj Voleybolu Arenası, Basketbol Arenası ve Bakü Kristal Hall'in bulunduğu Devlet Bayrak Meydanı bölgesi olduğu bildirildi.

Basına açıklamalarda bulunan Avrupa Olimpiyat Komitesi Başkanı Patrick Hickey, 'Baku 2015' için yapılan hazırlıklardan memnuniyetini ifade etti. Olimpiyat köyü ile ilgili çalışmaların sona erdiğini belirten Hickey, "2015'te gerçekleştirilecek ilk Avrupa oyunlarına katılacak sporcular için hazırlanan olanaklar ülkenin olimpiyatlara verdiği değerin ispatıdır.'' dedi.

Azerbaycan Gençler ve Spor Bakanı Azad Rahimov da yaptığı açıklamada söz konusu olimpiyatlarda kullanılacak spor komplekslerinin uyumlu bir kombinasyon esasında belirlediklerini söyledi. Rahimov kullanılacak 21 mekanda hazırlık işlemlerinin hızla devam ettiğini belirterek, yarışmalara katılacak sporculara sağlanacak şartların en üst düzeyde olması için ellerinden gelen her türlü imkanı seferber edeceklerini bildirdi.

OLİMPİYATLARA 48 ÜLKEDEN SPORCULAR GELECEK

Azerbaycan Avrupa'nın 48 ülkesinden 18 branşta 5 bin 600 sporcunun katılacağı olimpiyat oyunlarının sorunsuz yapılabilmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Ülkedeki, mevcut spor komplekslerinin modernizasyonunu tamamlamaya çalışılırken yeni yapılan komplekslerde de son aşamaya gelindi. Bu çerçevede inşası devam eden Bakü Olimpiyat Stadı 68 bin kişilik kapasitesiyle bölgenin en büyüğü olarak dikkat çekiyor. Ayrıca sporcuların yarışmalar süresince kalacakları olimpiyat köyü 5 yıldızlı otel konforunda ve her türlü imkana sahip olarak dizayn edildi.Ayrıca ülkenin tanıtımı adına büyük öneme sahip 2015 olimpiyatları için için Bakü'de hazırlık adına seferberlik ilan edildi denebilir. Bu çerçevede mevcut hava limanının yenilenmesi, metro otobüs gibi toplu taşıma araçlarının sistemlerinde yapılan yenilikler ve şehirde yeni yapılan mimari eserler beğeni topluyor

Avrupa Olimpiyat Komitesi ilk Avrupa Oyunları için geçtiğimiz yıl 12 Aralık tarihinde Roma'da yaptığı toplantı sonunda söz konusu oyunların startının 2015'te Bakü'de verilmesine ve her 4 yılda bir yapılmasına dair karar aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.