Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alima Yeni Malatyaspor Play-off’tan Vazgeçmiyor

Alima Yeni Malatyaspor Teknik Direktör İrfan Buz, Play-off Hedefini Sonuna Kadar Kovalayacaklarını Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alima Yeni Malatyaspor Play-off’tan Vazgeçmiyor
Alima Yeni Malatyaspor Teknik Direktör İrfan Buz, Play-off hedefini sonuna kadar kovalayacaklarını söyledi.
Nurettin Soykan Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktör İrfan Buz, takımın son durumu ve eleştirilerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Ellerine geçirdikleri Play-off şansını değerlendiremediklerini söyleyen Buz, “İçeride oynadığımız Altınordu maçını kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Seyircilerimizin önünde kazanmak istiyorduk. İyi oynamadan, fiziksel olarak da cevap veremeden maalesef 1-0 mağlup olduk. Bizim adımıza önemli bir fırsattı. İyi bir fırsat yakaladık ama maalesef cevap veremedik. Artık o maçı geride bıraktık. Bazı futbolcular da eleştirildi. Özellikle Mehmet Umut Nayir eleştirildi. Son maçlara baktığınız zaman bu takımı buraya getiren Kardemir Karabükspor maçında galip geldik. Ardından Vartaş Elazığspor karşılaşması ve Umut’un çok iyi oyunuyla 3-0 kazandık. Adanaspor karşısında yine Umut’un güzel oyunuyla berabere kaldık. Giresunspor maçını içeride 2-1 kazandık. Bu maçta İrfan Başaran ve Mehmet Umut Nayir gol attı. Balıkesirspor’u Sedat Ağçay’ın inanılmaz bir golüyle yendik. Şanlıurfaspor karşısında 2-1 galip geldik. Ondan sonra zorlu bir Kayseri Erciyesspor maçına çıktık ve orada da 2-0 kazandık. Bu takım elinden gelen her şeyi yaptı. Bu 40 puanı buraya bu şekilde getirdik. 6 galibiyet, 1 beraberliğimiz vardı. Tabi ki bu takım elinden gelen her şeyi yapacak ama kadro derinliğimizde biraz sıkıntı var. Kayseri Erciyesspor deplasmanına 2 genç futbolcu kardeşimizi götürmemize rağmen 18. adamımız çıkmadı. Bunların arkasına sığınarak değil, insanlara bunları hatırlatarak söylemek istiyorum. Takımımızdaki futbolcular karakterli futbolcular. Takımımız elinden gelen her şeyi yaptı ve toplanan 40 puanda iyi bir puan. Tabi ki biz kendimizi eleştiriyoruz. Altınordu maçını kazansak, daha farklı yerde olurduk. Ancak bunu fiziksel anlamda 8 günde 3 maç oynadığımız için bazı arkadaşlarımız bunun cevabını veremedi. Ama bundan sonraki süreçte önümüzde 4 maçımız var. Öncelikle çok önemli bir Adana Demirspor maçına çıkacağız. Zorlu deplasmana 3 puan için gideceğiz. Orada elimizden gelen her şeyi yapacağız. Tabi ki kolay bir maç değil. Aramızda 6 puanlık bir fark var. Bizim için önemli bir karşılaşma. Orada mücadelemizi vereceğiz. Futbolcularımız aslanlar gibi çıkacaklar, ellerinden gelen her şeyi yapacaklar ve içerideki kaybettiğimiz maçı telafi etmeye çalışacaklar” dedi.
“KADRO DERİNLİĞİMİZLE DE BU İŞLER KOLAY DEĞİL”
Buz, takımda kadro derinliği olmadığına da dikkati çekerek, “Bizim öncelikle aşağıdan kopup, düşme potasından uzaklaşmak istedik. Futbolcular bunu yakaladı. Mental ve fiziksel anlamda iyi hazırlanmanız, kadro anlamında iyi olmanız gerekiyor. Zaman zaman İrfan Başaran, Ali Sakal, Mehmet Umut Nayir sakatlandı. Sedat Ağçay cezalıydı, bu hafta Yiğitcan Erdoğan cezalı. Bizi gerçekten etkiliyor. Takımımıza baktığınızda 20 kişilik bir kadromuz var. O yüzden kadro derinliğimizle de bu işler kolay değil. Bunun arkasına sığınmıyoruz. Altınordu maçı sonrası yaşadığım gerginlik hakemlerden kaynaklandı. Biz sesimizi yükseltmiyoruz. 43 puanda Giresunspor var bizde 40 puandaydık. İlla ki Giresunlu bir hakem mi gelmek zorunda? Başka hakem yok mu? Ona üzüldüm. Ayrıca kendi oyunumuza üzüldüm. Onlardan kaynaklanan bir gerginlik vardı. Yeni Malatyaspor sahipsiz değil. Bizde gelip, sesimizi yükseltebiliriz. Diğer takımlar bunu yapıyor. Niye yapmayalım? Giresun bölgesinden bir hakemin bu maça gelmesini yanlış buluyorum. Bunda yanlış bir olay mı var?” diye konuştu.
“FUTBOLCULAR BURAYA KADAR GETİRDİ, ARKASINDA DURACAKSIN”
Buz, sosyal medyadaki eleştirileri de yanıtlayarak, “Sosyal medyada yazılanları okumuyorum. Futbolcular cevap verdi ama futbolcular yazmaz böyle şeyleri. Umut Nayir 22 yaşında, Sadık Çiftpınar genç oyuncu ve burada ellerinden gelen her şeyi veriyorlar. Şimdi bir maçta böyle olunca üzülüyorlar. Küfür ya da hakaret etmek nedir. Bunu anlamış değilim. Sahipleneceksiniz. Takımını sonuna kadar seveceksin. Futbolcular buraya kadar getirdi, arkasında duracaksın. Ben buna kızıyorum. Adana Demirspor bu hafta iyi hazırlanacaklar ve inanılmaz derecede destek alacaklar. Maddi ve manevi destek alacaklar. Bende diyorum ki, bizim yönetimimizle bu hafta çok destek alacağız. Adana Demirspor maçına çıkacağız, onlarda bize her türlü desteği verecekler. Kalan 4 maçta hiç iddiamız olmasa bile her maça iddialı çıkacağız. Her maça 3 puan için çıkacağız. Çünkü bu takımın karakteri ve Yeni Malatyaspor’un formatı budur. Kesinlikle sonuna kadar pes etmek yok. Sonuna kadar mücadele edeceğiz ve ne çıkacağına en sonunda bakacağız. Gerçekten futbolcularımız elinden gelen her şeyi yapacaktır. Sonuçlara bakacağız ama pes etmek yok. Kalan 4 maçımızda en iyi puanları çıkarmaya çalışacağız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.