Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alima Yeni Malatyaspor Kulübü’nden Adana Demir Kulübü’ne Dostluk Eli

Vartaş Elazığspor İle Oynayacağı Play-off Birinci Maçı Öncesinde Malatya’da Kampa Giren Adana Demirspor Takımının, İl Spor Güvenlik Kurulu Tarafından Güvenlik Gerekçesiyle Malatya Dışında Kamp Yapmasının Tavsiye Edilmesinin Ardından Yaşananlar İle İlgili Alima Yeni Malatyaspor Kulübü’nden Yazılı Bir Açıklama Geldi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alima Yeni Malatyaspor Kulübü’nden Adana Demir Kulübü’ne Dostluk Eli
Vartaş Elazığspor ile oynayacağı Play-Off birinci maçı öncesinde Malatya’da kampa giren Adana Demirspor takımının, İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından güvenlik gerekçesiyle Malatya dışında kamp yapmasının tavsiye edilmesinin ardından yaşananlar ile ilgili Alima Yeni Malatyaspor Kulübü’nden yazılı bir açıklama geldi.
Alima Yeni Malatyaspor Kulübü olarak iki köklü ve dost camianın taraftarları arasında yaşanan bu gerginlikten dolayı kulüp başkanları nezdinde kaygılar ve üzüntülerin iletildiğinin belirtildiği açıklama şu ifadeler kullanıldı:
"Bu hafta içi yaşanan olaylarla ilgili kamuoyunu aydınlatmamız gerektiği kanaatindeyiz. Ligin son haftasında Play-Off eşleşmelerinin belli olması sonrasında Adana Demirspor Kulübü’nden ve teknik sorumluları yılmaz Vural’dan kampı Malatya’da yapacakları ve 2 günlüğüne antrenman sahalarına ihtiyaçları olduğu tarafımıza bildirilmiştir. Biz de bu sezon ve daha önceki sezonlarda Adana ve çevre deplasmanlarımızda bizlere tesis kapılarını her zaman açan Adana Demirspor Kulübü’nün bu talebini olumlu karşılamışızdır. Adana Demirspor kafilesi Malatya’ya gelerek otele girişleri gerçekleşmiştir. Ligin 2. yarısında Adana Demirspor deplasmanında, Adana Demirspor kulüp yönetiminin de tasvip etmeyerek tepki gösterdiği, kulüp otobüsümüzün taşlanması ve taraftarlarımızın Adana şehrine, emniyet tarafından alınmaması gibi istenmeyen olaylar yaşanmıştır. Şehrimizdeki taraftarlarımızda bu duruma Adana kafilesinin Malatya’ya gelmesiyle beraber tepkilerini göstermiştir. Yaşanan gerginlikler üzerine Malatya İl Spor Güvenlik Kurulu toplanarak bu durum ile alakalı tavsiye niteliğinde bir karar almıştır. Biz Yeni Malatya spor kulübü olarak şehrimize gelen bütün futbol kulüplerine kapılarımızı sonuna kadar açmamız hem kulübümüzün kurumsal yapısı hem de misafirperverliği gereğidir. Yaşanan olaylar ve il spor güvenlik kurulu tarafından alınan tavsiye niteliğindeki bu karar tamamen güvenlik ile alakalı olup, kulübümüzün dışında gelişmiştir. Kulübümüzün ve yönetim kurulumuzun iki köklü ve dost camianın taraftarları arasında yaşanan bu gerginlikten dolayı kulüp başkanları nezdinde kaygılar ve üzüntüler telefonda konuşulmuş olup, kulübümüzün dışında gelişen olaylardan ötürü özür dilememizi gerektiren her hangi bir durumda söz konusu olmadığından özür dilenmemiştir. Sayın valimiz nezdinde bu konuyla alakalı alınmış olunan il spor güvenlik kurulu kararının da tedbir amacıyla ve çıkabilecek daha vahim olayların önüne geçebilmek adına tavsiye niteliğinde alındığını, son kararın yine Adana Demirspor Kulübü’nün vereceği kendilerine tebliğ edilmiştir. Adana Demirspor kulübü ve Yeni Malatyaspor kulübü taraftarları arasında yaşanan bu gerilimin sona ereceğine ve bundan sonrada yaşanmayacağına olan inancımız tam olup, Adana Demirspor kulübüne play-off maçlarında başarılar dileriz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.