Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aktürk: "Savunma Sanatı İle Şiddete Son Vereceğiz"

Dünya Yakın Savunma Federasyonu Başkanı İbrahim Aktürk, bayanların eşlerinden şiddet görmemeleri için onlara savunma sanatı eğitimi vererek, bu şiddet eğiliminden biraz olsun uzaklaştıracaklarını söyledi.Dünya Yakın Savunma Federasyonu...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya Yakın Savunma Federasyonu Başkanı İbrahim Aktürk, bayanların eşlerinden şiddet görmemeleri için onlara savunma sanatı eğitimi vererek, bu şiddet eğiliminden biraz olsun uzaklaştıracaklarını söyledi.
Dünya Yakın Savunma Federasyonu Başkanı İbrahim Aktürk, İHA muhabirine savunma sanatlarının işleyişi, gerçekleşecek projeler ve bu sporun önemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güvenlik güçlerinin yapmış olduğu savunmalarda şiddet uygulandığı gördüklerini belirten Aktürk, 20 yıldır savunma sanatıyla ilgilendiğini ve dünya genelinde araştırmalar yaptığını belirterek, "Güvenlik memurlarının yapmış olduğu savunmalarda şiddet uygulandığını gördük. Biz de bunlara karşı insanlara nasıl zarar vermeden bir güvenlik memurumuz veya bir gümrük memurumuz bir saldırgan ile karşılaştığı zaman bunlara karşı nasıl bir savunma eğitimi yapılması gerektiğini 20 yıllık çalışmalarımız sonucu oluşturduk. Şiddet uygulamadan, karşı tarafa zarar vermeden bu çalışmaları şuana kadar uyguladık ve başarı da sağladık. Biliyorsunuz bir güvenlik memurumuz bir saldırgana karşı kendini korumak için şiddet uyguladığı medyada ve toplum içerisinde kötü algılanıyor. Çünkü o kişilere zarar vermezsek belki de topluma kazandırma şansımız olacak. Şiddet uygularsanız belki de o kişi toplumdan bir başkasına zarar verecek. Ama biz bu çalışmalarımızda bunu engelledik sayılır" dedi.
Dünya Yakın Savunma Federasyonu’nun kurucusu olduğunu söyleyen Aktürk, "Oğlum da başkan yardımcısı ve onunla beraber bu sistemi geliştirdik. İnşallah Türkiye’de bu sistemi daha çok geliştirip daha çok tanıtıp resmi olarak Spor Bakanlığı’na bağlanmaya çalışacağız" diye konuştu.
"EĞİTİMLERDEN İYİ SONUÇLAR ALDIK"
"Türkiye çapında bu alanda daha çok kişiye seminer verecek yeterli eleman sayınız var mı?" sorusunun sorulması üzerine Aktürk, "Biz ilk 2014’te emniyet müdürümüzün talimatıyla Arnavutköy Polis Okulu’nda polislere eğitim verdik ve onlar yeni bir şey gördükleri için bunu sevdiler. Yine emniyetin isteği üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü’nün üst düzey daire başkanlarına da eğitimler verdik. 4-5 günlük eğitimler sonunda iyi sonuçlar aldık. Gümrük Muhafaza Memurlarının başına sürekli şiddetli olaylar geldiği için Bakanlığın bunu dikkate alacağını düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.
"BU YIL AMATÖRCE BİR TURNUVA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"
Bu yıl sonunda amatörce bir turnuva gerçekleştireceklerini söyleyen Aktürk, "Ringde yapılan bütün spor dalları iki kişilik bir müsabaka şeklidir. Karate, tekvando, kick-boks hangisi olursa olsun iki kişiyle yapılan centilmence bir spordur. Bu sporlarda vuran kişi puan alır, yalnız bizdeki spor daha farklıdır. Bu yıl sonunda amatörce bir turnuva gerçekleştireceğiz ve kesinlikle savunma yapan kişi şiddet uygulamayıp sadece savunmada kalarak karşı tarafı bloke edeceği bir turnuva olacak. Kabinlerden çıkan saldırganların kaç tanesini ne kadar sürede bloke ederse sporcu ona göre puan alacak" şeklinde konuştu.
Bu sporun hedef kitlesinin çok geniş olduğunun altını çizen Aktürk, "Bu spor hiçbir alt yapı gerektirmeyen, güç istemeyen ve herkesin yapabileceği kısa bir zaman içerisinde bile herkesin öğrenebileceği bir çalışma öğretiyoruz" dedi.
"ŞİDDET GÖREN BAYANLAR İÇİN BİR PROJE HAZIRLADIK"
Aktürk, spor yapan kişileri içkiden, kumardan veya bütün ahlaksız davranışlardan arındırmaya çalıştıklarını belirterek, "Saygın insanlar yetiştirerek çocuklara önce ahlak, terbiye ondan sonra eğitimi öğretiyoruz. Federasyonumuzun da bu seviyeye gelmesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy şu ana kadar hep referansımız olmuştur, bizi bu seviyeye getirmiştir, kendisine teşekkür ediyorum. Bayanların da eşlerinden şiddet görmemeleri için savunma sanatı eğitimi verip onları bu şiddet eğiliminden biraz da olsa arındıracağız. Bu yaptığımız eğitim meyve veren ağan çok taşlanır misali çok eleştirilecektir. Başka spor dalları da bu eğitimi yapıyorlar fakat topluma güzel bir şey verebiliyorsak, biz herkese destek oluruz. İnşallah bizim de Türkiye’ye yeni getirdiğimiz bu spora zarar verecek şeyler yapılmaz" açıklamasını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.