Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akseki Dağ Koşusu’nda Milli Takım Kadrosu Belirlendi

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) ile Aroma tarafından ortaklaşa düzenlenen 9’uncu Aroma Akseki Dağ Koşusu, 18 Haziran’da Antalya’nın Akseki ilçesinde gerçekleştirildi. 2 Temmuz’da İtalya’da düzenlenecek Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası’nda...

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2016 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) ile Aroma tarafından ortaklaşa düzenlenen 9’uncu Aroma Akseki Dağ Koşusu, 18 Haziran’da Antalya’nın Akseki ilçesinde gerçekleştirildi. 2 Temmuz’da İtalya’da düzenlenecek Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası’nda mücadele edecek Milli Takım kadrosunu da belirlendi.
250 atletin mücadele ettiği 9’uncu Aroma Akseki Dağ Koşusu’nda, genç bayanlar 4 bin 200 metre, genç erkekler ve büyük bayanlar 8 bin 400 metre ile büyük erkekler 12 bin 600 metre koşuları gerçekleştirildi. Aroma tarafından desteklenen ve geleneksel hale getirilen koşunun bu yıl 9’uncusu yapılırken, özellikle Anadolu’da yetişen yarışçılar da yarışmaya katıldı.
CUMHURİYET ALTINI HEDİYE EDİLDİ
Yarışma sayesinde, ekonomik durumu bölgesel ve ailesel olarak yeterli olmayan sporculara Milli Takım ve yurtdışı yarışlarla ilgili kapı açılmış oldu. Ayrıca dereceye giren her sporcuya cumhuriyet altını Aroma tarafından hediye edildi.
Türkiye’yi Avrupa ve dünyada başarıyla temsil etmiş birçok atletin Akseki’de düzenlenecek yarışmaya katıldığını belirten Avrupa Atletizm Birliği Dağ Koşuları Komisyonu Üyesi Hasan Babaç, doğal parkurun dağ koşusu için uygun olduğu ilçede düzenlenen yarışmaya 250 sporcunun katıldığını söyledi.
MİLLİ TAKIM KADROSU BELİRLENDİ
TAF Teknik Kurulu 9. Aroma Akseki Dağ Koşusu’nda, 2 Temmuz’da İtalya’da düzenlenecek Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası’nda mücadele edecek Milli Takım kadrosunu da belirlendi. Buna göre Milli Takım kadrosunda yer almaya hak kazanan sporcular şöyle:
Genç Bayanlar:
1- Burcu Subatan (Erzurum)
2- Rahime Tekin (Aydın)
3- Elif Aslan (Karabük)
Genç Erkekler:
1- Ferhat Bozkurt (Erzurum)
2- Mustafa Göksel(Kahramanmaraş)
3- Abdülmüttalip Kervan (Van)
Büyük Bayanlar:
1- Sanem Eser (Gaziantep)
2- Derya Kaya (Aydın)
3- Elif Kozlu (İstanbul)
Büyük Erkekler:
1- Ahmet Aslan (Antalya)
2- Onur Aras (Erzurum)
3- Şehmuz Sarıhan (Ağrı)
Ödül töreninin ardından Aroma adına hazırlanan plaketleri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Metin Duruk; Akseki Kaymakamı Murat Beşikçi’ye, Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal’a ve TAF Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çavuşoğlu, TAF Dağ Koşuları Koordinatörü Hasan Babaç’a takdim etti.
Türkiye Atletizm Federasyonu adına hazırlanan plaketleri ise TAF Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çavuşoğlu; Akseki Kaymakamı Murat Beşikçi’ye, Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal’a ve Aroma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Metin Duruk’a takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.