Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

A.Konyaspor taraftarına taşlı saldırı

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında rakibi Antalyaspor’u deplasmanda 3-1 yenen A.Konyaspor’un taraftarlarını taşıyan otobüsler taşlanarak camları kırıldı.Kulüpler Birliği Vakfı’nın deplasman yasaklarını kaldırmasının ardından,...

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2016 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2016 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
A.Konyaspor taraftarına taşlı saldırı
Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında rakibi Antalyaspor’u deplasmanda 3-1 yenen A.Konyaspor’un taraftarlarını taşıyan otobüsler taşlanarak camları kırıldı.
Kulüpler Birliği Vakfı’nın deplasman yasaklarını kaldırmasının ardından, aralarında husumet bulunan iki takım taraftarları ilk kez bir araya geldi. Ancak Antalya’da maç başlamadan olaylar çıktı. Karşılaşmayı takip etmek için Antalya’ya giden A.Konyaspor taraftar kafilesinin otobüsleri Antalyasporlu taraftarlar tarafından taşlandı. Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün kafileyi önlem almadan ev sahibi takımın taraftarlarının arasından geçirmesi büyük bir güvenlik zaafı olarak yorumlandı. Bu olaydan sonra A.Konyaspor taraftarlarına vermek istediği ‘Hoş geldiniz çiçeği’ ise çıkan olaylar nedeniyle kabul edilmedi.
"Antalya’da güvenlik zafiyeti söz konusu"
Antalya’da maç öncesi ve maç sonrası çıkan olaylara rağmen A.Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan deplasman yasaklarının kalkmasının Türk futbolu adına son derece önemli bir karar olduğunu ve sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Başkan Şan şöyle konuştu:
“Maç öncesi ve sonrasında nahoş olaylar yaşandı. Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün güvenlik önlemlerini ve güzergah planlamaları yanlış. Bir zafiyet söz konusu. Buna mukabil taraftarlarımız Antalya çıkışında, Manavgat’ta ve Akseki’de taşlanmış ve kafilemiz bayram sabahı saat 07.00’de ancak Konya’da olabilmişlerdir. Bunlar Türk futbolunun gelişmesinin önünde büyük bir kambur olarak durmaktadır. Ancak biz her şeye rağmen kulüp olarak ülke gündeminde futbol kaynaklı artı bir sorunun yer almasını istemiyoruz. Antalya’da kazandığımız için çok mutluyuz. Ama dostluğun, kardeşliğin, centilmenliğin kazanması her şeyden daha önemliydi. Futbolda centilmenliğin kazanması için üzerimize düşeni bundan sonra da yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.