Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akçay: "Süper Lig’de 1 puan altın değerinde 3 puan ’Kaşıkçı Elması’ gibi”

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, “Süper Lig’de 1 puan altın değerinde 3 puan ’Kaşıkçı Elması’ gibi. Bunu her zaman söylüyorum puan puandır” dedi.Hafta içi oynan Avrupa kupası maçında deplasmanda Villareal’i...

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2016 19:07
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2016 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, “Süper Lig’de 1 puan altın değerinde 3 puan ’Kaşıkçı Elması’ gibi. Bunu her zaman söylüyorum puan puandır” dedi.
Hafta içi oynan Avrupa kupası maçında deplasmanda Villareal’i 2-1 mağlup eden Osmanlıspor, Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında sahasında Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı. Osmanlıspor Teknik Direktörü Akçay, maç sonu gerçekleştirilen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi.
"Süper Lig’de 1 puan altın değerinde 3 puan Kaşıkçı Elması gibi”
Villarreal maçı sonrası takımda çok fazla rotasyon yapmadan Kayserispor karşısına çıktıklarını belirten Akçay, “Villarreal maçı sonrası genelde aynı ekiple, rotasyonsuz çıktığımız maçta özellikle 3. bölgesinde çok hareketli ve hızlı oyuncuları olan bir rakibe karşı oynadık ama yine de maçın başından sonuna kadar maçı kontrol ettik, özellikle gol pozisyonlarını çok cömert harcadık. Yine de oyuncularımı Villarreal maçı sonrası, klasik olan kötü futbol, yorgun ve bitkin bir anlayıştan uzak olmuş olmaları nedeniyle onları ayrıca kutluyorum. İyi konsantre oldular. Bir ölü top dikkatsizliği bize pahalıya mal oldu. Maçı berabere bitirmiş olmamızdan dolayı iyidir diyorum. Çünkü Süper Lig’de 1 puan altın değerinde 3 puan Kaşıkçı Elması gibi. Bunu her zaman söylüyorum puan puandır. Oyuncularımı ve seyircileri özellikle kutluyorum. Bu akşam seyircimiz bu ülkede kötü tezahürata karşı iyi davranış gösterebilecek bir kitlenin de olduğunu gösterdiler. Umarım bu anlayıştan asla vazgeçmezler. Bu da yeni bir vizyon, yeni bir konsept olarak ülkemizde kayda girmiş olur” şeklinde konuştu.
"Kadro derinliğimiz fazla yok
Kadro rotasyonu hakkında konuşan Akçay, “Kadro derinliğimiz fazla yok. Bunu gerçekçi kabul etmek lazım. Ayrıca Avrupa Ligi’ndeki bazı kurallar oyuncu portföyü nedeniyle standart getirmiş olması nedeniyle biz de o konuda biraz zorluk çekiyoruz. Türkiye Kupası’nda bazı oyuncu arkadaşlarımızı kullanma şansımız var. Altyapımızdaki bazı oyuncuları değerlendirme şansımız olacak. Rotasyon çok önemli bir şekilde önümüzde duruyor. Bu şekilde 3 kulvarı da getirmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.
“6 ay bıyık uzuyorsa 6 ay sakal uzar”
Osmanlıspor’un ligde uzun süredir galibiyete hasret olduğu, bunu nasıl aşmayı düşündükleri sorusuna Akçay, “İstatistiklerimiz var bizim. Müsabakalarda oynadığımız tempolarımız var, koştuğumuz mesafeler var, girdiğimiz pozisyonlar var. Girdiğimiz çok zengin pozisyonlar var ve bunları değerlendiremiyoruz. Sihirli dokunuşlar konusunda çok iyi durumda olmadık. Bunun için bir takım fiziksel çalışmaların dışında ruhsal ve kişiye özgü de durumlar söz konusu. Orada biz bir şey yapamayız. Bu tamamen o oyuncunun o anda karşılaştığı pozisyonda kullandığı ve aldığı inisiyatifle alakalı. Biz daha çok pozisyona girip girememekle ilgili, koşup koşmamakla ilgili bölümle daha çok ilgileniyoruz. Bu psikolojik telkinlerde bulunuyoruz ama düzelecek. 6 ay bıyık uzuyorsa 6 ay sakal uzar” cevabını verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.