Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Şahin'den Fenerbahçe'ye 'mafya' göndermesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Fenerbahçe arasındaki demeç düellosuna Fenerbahçe bayrağı-Türk bayrağı polemiği ve Şahin'in Mahmut Uslu'ya 'mafyavari' benzetmesi de eklendi. Mahmut Uslu’nun açıklamaları için...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2015 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2015 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Partili Şahin'den Fenerbahçe'ye 'mafya' göndermesi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Fenerbahçe arasındaki demeç düellosuna Fenerbahçe bayrağı-Türk bayrağı polemiği ve Şahin'in Mahmut Uslu'ya 'mafyavari' benzetmesi de eklendi. Mahmut Uslu’nun açıklamaları için 'Mafyavari tehditler' yorumu yapan Mehmet Ali Şahin, "Fenerbahçe'nin sarı lacivert bayrağı Türkiye'nin ay yıldızlı bayrağından daha üstün değildir." dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün haberine göre, Fenerbahçe Kulübü ile AK Parti arasında "Milli takıma oyuncu vermeme" ile başlayıp, "Her gün cenaze kalkıyor. Bunu çözsünler" ile devam eden kavga büyüyor. Kavgaya son olarak Fenerbahçe bayrağı-Türk bayrağı polemiği ve mafyavari tavır da eklendi.

Kavga, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in seçim hükümetine bakan vermeyen CHP ve MHP’yi eleştirileriyle Fenerbahçe'nin milli takıma oyuncu vermeme kararı arasında kurduğu bağlantıyla başladı. AK Partili Şahin, CHP ve MHP Genel Başkanlarının bu konudaki tavrını Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın tavrına benzeterek, "Geçtiğimiz hafta spor kamuoyunda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın açıklaması damga vurmuştu ve 'Ben basketbol milli takımına Fenerbahçe'den oyuncu vermeyeceğim' demişti. Sebebini de açıklamıştı. Bunun gibi milli hükümet diye değerlendirebileceğimiz seçim hükümetine siyasi partiler karşı çıkmamalıydı, kendi içlerinden davet edilen milletvekilleri olduğunda. Ben Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını Aziz Yıldırım'ın tavırlarına benzetiyorum. Biz milli hükümete oyuncu vermeyeceğiz, biz bu hükümete geçici hükümete milletvekillerimizi göndererek bakan yapmayacağız demeleri son derece yanlıştır." demişti.

ŞAHİN'E USLU'DAN 'CENAZELERE ÇÖZÜM BULUN' TEPKİSİ GELMİŞTİ

Genel Başkan Yardımcısı Şahin’e cevap Fenerbahçe adına Genel Sekreter Mahmut Uslu’dan gelmişti. Uslu, Süper Lig'in 3. haftasında Kadıköy'de oynanan Antalyaspor (2-1) maçından sonra yaptığı açıklamada Şahin'e, "Eskiden Spor Bakanlığı yapmış Mehmet Ali Şahin’in bugünkü açıklamasını çok üzülerek ve şaşırarak izledik. Sayın Aziz Yıldırım’ı biz konuşturmadık, biz geldik. Lütfen siyasetçiler, siyasetlerini yapsınlar. Biz spor adamıyız, siyasete girmemek için elimizden geleni yapıyoruz. Bizi tahrik etmesinler, rica ediyoruz. Mehmet Ali Şahin’in dikkatini çekiyorum. Kendisi siyasetini yapsın, bu işlere burnunu sokmasın. Milli takımlara oyuncu vermeyenleri, koalisyona diğer partilere benzetiyorlar. Bizi lütfen siyasete sokmayın, daha ağır cevaplar alırsınız. Çok önemli işler olur. İşinize bakın. Türkiye’de her gün bir cenaze kalkıyor. Önce bunları çözün, politika yapın." diyerek sert çıkmıştı.

Bu gelişmeler üzerine ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün sorusu üzerine Uslu'yu bayrak örneği vererek cevapladı. Genel Başkan Yardımcısı Şahin şöyle dedi:

"Fenerbahçe’nin sarı lacivert bayrağı Türkiye’nin ay yıldızlı bayrağından daha üstün değildir. Ay yıldızlı bayrak daha üstündür ve değerlidir. Ben onlara, bir konuda görüşümü açıklarken 'Milli takıma niye oyuncu vermiyorsunuz, verin' dedim. Onlar bana mafyavari tehditler savurdular ve beni susturmak istediler. Böyle şey olmaz. Kaldı ki ben eski Gençlik ve Spor Bakanı'yım. Tabii ki bu konuda görüşlerimi söyleyeceğim. Tabii ki eleştireceğim. Eleştiri hakkım var. Beni bu açıklamalarıyla susturamazlar. Ben konuşurum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.