Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahmet Taşçı’nın rekor hayali yönetmeliğe takıldı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin efsane başpehlivanı Ahmet Taşçı’nın rekor kırma hayali yönetmeliğe takıldı.Er meydanlarında elde ettiği başpehlivanlıklarla anılan Ahmet Taşçı, 1990 - 1994 yıllarında Tarihi Kırkpınar Yağlı...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin efsane başpehlivanı Ahmet Taşçı’nın rekor kırma hayali yönetmeliğe takıldı.

Er meydanlarında elde ettiği başpehlivanlıklarla anılan Ahmet Taşçı, 1990 - 1994 yıllarında Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olarak kürsüye çıktı. 1994 yılında başpehlivanlığı Cengiz Elbeye’ye kaptıran Taşçı, bu unvanı bir yıl sonra yeniden alarak 1996-1997 yılına kadar bırakmadı.
1998 yılında yeniden başpehlivanlığı Cengiz Elbeye’ye kaptıran Ahmet Taşçı, sonraki iki yılda yeniden başpehlivan olarak mutlu sona ulaştı.
29 kez er meydanında güreş severleri coşturan Taşçı, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 3 defa üst üste başpehlivan olanın ebedi sahibi olduğu altın kemeri 2 kez elde etti. 1999-2000 yılında yine başpehlivan olan Taşçı, 3. kez altın kemerin ebedi sahibi olacağı yıl ise kaybetti.

İlerleyen yaşına rağmen tarihe geçmek için planlar yapan Ahmet Taşçı’nın bir Kırkpınar hayali ise Osmanlı döneminin efsane başpehlivanı olan Kel Aliço’nun rekorunu egale etmekti. Bunun için hazırlıklarını yapan Taşçı, bu yıl 30. kez er meydanına çıkmak istiyordu, ancak Taşçı'nın hayali federasyonun yaptığı yönetmelik değişikliğine takıldı. 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Sarayiçi Er Meydanı'na çıkmak isteyen Ahmet Taşçı’ya izin çıkmadı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ahmet Taşçı, Kırkpınar hedefinin engellendiğini söyledi. Önceki yönetmeliğin birinci olanlara 45, kemer alanlara ise 50 yaşına kadar güreşme imkanı verdiğini açıklayan Taşçı, yapılan değişiklikle kemer alanların çıkartıldığını kaydetti. Bu şekilde güreşlerden elendiklerini vurgulayan Taşçı, bu üzücü olayın moralini bozduğunu söyledi.

Kırkpınar hedefinin olduğunu ancak şu anda güreşemeyeceğini dile getiren Ahmet Taşçı, "Tarihi bir rekor olacaktı. Kurt Dereli, Kel Aliço, Koca Yusuf’ları anacaktık. Bir kültürü, bir tarihi engellemiş oldular." dedi.

Meselenin kendisinin oraya çıkarak güreşmek olduğunu açıklayan Taşçı, "Her şey yağlı güreş içindi. Ama bunları anlamadılar, anlayamıyorlar. Üzücü bir olay bu ata sporuna vurulmuş bir darbe. Ben öyle görüyorum. Daha çok gündeme gelsin, anılsın, tanınsın diye uğraşıyoruz. Onlar tam tersine köreltiyorlar." şeklinde konuştu.

Ahmet Taşçı, Edirne Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 29 yıl mücadele etti, 9 kere başpehlivan ve 2 kerede altın kemerin ebedi sahibi oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.