Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahmet Arslan Dünya Şampiyonası’na Galibiyetle Başladı

Milli sporcu Ahmet Arslan, Kazakistan’ın Almatı’da kentinde gerçekleşen Red Bull 400 Dünya Serisi’nin ilk ayağına damga vurdu. Red Bull 400’ün ilk yarışında mücadele eden Ahmet Arslan, geçtiğimiz yıl şampiyon olduğu seriye bu sene...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli sporcu Ahmet Arslan, Kazakistan’ın Almatı’da kentinde gerçekleşen Red Bull 400 Dünya Serisi’nin ilk ayağına damga vurdu. Red Bull 400’ün ilk yarışında mücadele eden Ahmet Arslan, geçtiğimiz yıl şampiyon olduğu seriye bu sene de zaferle başlayarak 17 Eylül’de Slovenya’da gerçekleşecek Dünya Şampiyonası Finali için ne kadar iddialı olduğunu göstermiş oldu.
Dünyada önemini giderek arttıran ve 8 ayaktan oluşan Red Bull 400 Dünya Serisi, Kazakistan’ın Almatı kentindeki ilk ayakla başladı. 2016 yılının ilk koşusunda Red Bull sporcusu Ahmet Arslan, 4.57.50 derecesiyle birinciliği elde ederken rakiplerine da büyük fark attı. Kariyerindeki dokuzuncu Red Bull 400 galibiyetine ulaşan Ahmet Arslan, şu ana kadar yarıştığı 10 yarıştan sadece birinde ikinciliği elde etti. Yarışı kadınlarda ise Avusturyalı Andrea Mayr kazanmayı başardı.
Yarış sonrası duygularını dile getiren Ahmet Arslan, “Geçtiğimiz yıllarda birçok Red Bull 400 yarışı koşmama rağmen Almatı’da büyük heyecan yaşadım. Bu heyecan hem sezonun ilk yarışı olması, hem de yarışın atalarımızın köklerinin bağlı olduğu Orta Asya bölgesinde yapılıyor olmasından kaynaklanıyordu. Rahat ve kontrollü yarı final yarışının ardından rahat şekilde finale kalmayı başardım. Önemli olan mümkün olan en az yorgunluk ile finale kalabilmekti. Finale daha hazır ve motivasyonum arttırmış şekilde çıktım. Final biraz zorlu olsa da yarışın son bölümlerinde rakiplerime üstünlük sağlayıp yarışı kazanmayı bildim. Yarış öncesi ve sonrasında izleyicilerin ve sporcuların bana karşı tutumu yaklaşımı ve duydukları saygı beni oldukça mutlu etti. Bir sonraki yarışım 8 Mayıs’ta Wings For Life World Run olacak. Anlamı ve amacı bakımından Wings For Life Koşusu’nu büyük bir heyecanla bekliyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.