Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Agresif otomobillerle toplumsal farkındalık oluşturmaya çalışacaklar

‘Agresif Otomobiller’ olarak nitelendirdikleri Japonya’nın dünyaca ünlü bir otomobil markasının cabrio modeli arabalarıyla birlik, beraberlik ve kaynaşma amacıyla oluşturdukları Eskibin Otomobil Grubu, hazırladıkları projeleri hayata geçirerek toplumsal farkındalık oluşturmak için gaza basmaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2017 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2017 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

‘Agresif Otomobiller’ olarak nitelendirdikleri Japonya’nın dünyaca ünlü bir otomobil markasının cabrio modeli arabalarıyla birlik, beraberlik ve kaynaşma amacıyla oluşturdukları Eskibin Otomobil Grubu, hazırladıkları projeleri hayata geçirerek toplumsal farkındalık oluşturmak için gaza basmaya hazırlanıyor.

Ege Bölgesi’nde yaklaşık bir yıl önce kurulan grup Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde buluştu. İlçede önce konvoy halinde şehir turu atan her biri yaklaşık 150 bin liralık otomobiller, otomobil tutkunları tarafından büyük bir beğeniyle izlendi.

Grubun Ayvalık Sorumlusu Selçuk Erdemir, ortalama 2-3 ayda bir düzenledikleri toplantılarının birini daha gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Düzenledikleri buluşmanın sadece Eskibin Ege Grubu’na özel olduğunu belirten Selçuk Erdemir, “Etkinliğimiz kapsamında konvoy halinde tur attık. Birazdan kahvaltı yapacağız. Yol hikayelerimizi birbirimize anlatacağımız güzel sohbetlerin ardından da arabalarımızın önünde toplu fotoğraflar çektirerek bugünkü toplantımızı sonlandıracağız” dedi.

Eskibin Ege Grubu’nun Ayvalık etabına 20 araba ile katıldıklarını kaydeden Erdemir, “Aslında bu arabalardan Türkiye genelinde 400’e yakın bir sayıda var. Ama İstanbul, İzmir, Ankara hepsi buluşamıyorlar. Bizimki şu anda sadece Ege Grubu. Bize en uzak Kuşadası, Bodrum ve Aydın’dan katılan arkadaşlar var. Bir önceki buluşmamız İzmir’deydi. Bundan sonraki buluşmamız Bodrum’da olacak. Ondan sonra Kuşadası’na gideceğiz. Havalar güzelleştikçe iki ayda yada üç ayda bir bu programlarımızı hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Sosyal projelere destek

Düzenleyecekleri buluşmalarda sosyal projeleri de hayata geçirmeye hazırlandıklarını anlatan Erdemir, “Bir buluşmada engellilerle ilgili, bir başka buluşmamızda terör ile ilgili projeler üzerinde konuştuk ve bu düşüncelerimizi projelendirdik. Önümüzdeki günlerde trafik kazaları ve dikkatsiz sürücüler ve bu kazalarda hayatlarını kaybedenler yada engelli kalanlarla ilgili farkındalık oluşturabilmek için turlar düzenleyeceğiz. Bu projelerimizde birçok dernekler de bulunacak. Onlarla koordinasyon halinde bu projelerimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu çalışmalarımızı düzenli olarak belirli periyotlarda hayata geçirmek istiyoruz. Özellikle motor gücü ve dizaynıyla agresif olarak nitelendirdiğimiz arabalarla trafikte nasıl daha dikkatli yol alınabileceğini göstererek, sürücüler ve vatandaşlara göstererek örnek olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Grubun genç sürücülerinden Berktuğ Akbaba ise cabrio otomobil kullanmanın önüne geçilemeyecek kadar büyük bir tutku olduğunu anlattı. Balıkesir merkezde ikamet ettiğini ve Ayvalık’a grubun buluşmasına katılmak için otomobiliyle geldiğini dile getiren Akbaba, “Bu araçları kullanırken yaşadığımız duyguların tarifi mümkün değil. Bu hislerin yaşanması lazım. Grubumuzdaki her sürücü arkadaşımızın en büyük korkusu kaza yapma ihtimali. Ama gruptaki arkadaşlarımızın deneyimlerini bizlerle paylaşması sonucunda bu korkuyu yavaş yavaş kaybetmeye başladık. Tabi bunun yanı sıra da zamanla sürücü koltuğuna oturdukça da o korkuyu yavaş yavaş yitirmeye başladık. Ama en önemlisi de trafik kurallarına uymak. Bu konuda grup buluşmalarımızda kendi aramızda kardeşlik duyguları oluşuyor. Ağabeylerimizin deneyimlerini tatbik etmeye çalışıyoruz. Her toplantımız biz genç sürücüler için ciddi bir deneyim oluyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.