Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afganistan’da Süper Lig başlaması heyecanı

Afganistan Süper Ligi, başkent Kabil’de büyük bir coşkuyla başladı.Sekiz takımdan uluşan ve her takım ülkenin bir bölgesini temsil eden Süper Lig’in ilk gününde Şahin Asmayi takımı, Da Abasin Sape’yi 5-1 yendi.Afganistan Süper Ligi'ni...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2014 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2014 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afganistan’da Süper Lig başlaması heyecanı
Afganistan Süper Ligi, başkent Kabil’de büyük bir coşkuyla başladı.

Sekiz takımdan uluşan ve her takım ülkenin bir bölgesini temsil eden Süper Lig’in ilk gününde Şahin Asmayi takımı, Da Abasin Sape’yi 5-1 yendi.

Afganistan Süper Ligi'ni izlemek için gelenler stadyumu tıklım tıklım doldurdu ve sevdikleri takımlara destek verdi.

Şahin Asmayi takımına destek veren Şir Şah, Cihan Haber Ajansı’na, "Bugün çok mutluyum. Afganistan Süper Ligi başladı. Başka ülkelerde böyle ligler başlıyordu ama bizim ülkemiz böyle faaliyetlerden mahrumdu. Allah’a şükürler olsun bugün herkes savaşları akından silerek ve bir barış içinde burada toplanmış durumda ve hep beraber ligi izliyor. Bu bizim gençlerimizin ruhuna olumlu etki sağlıyor.” diyerek düşüncelerinin aktardı.

Afganistan Süper Ligi, Roshan telekomünikasyon şirketi sponsorluğuyla ilk kez 2012'de düzenlendi. Lig, her biri ülkenin bir bölgesini temsil eden sekiz takımdan ve iki gruptan oluşuyor. İlk grupta Okaban Hindukuş, Mavj Hay Amo, Şahin Asmaye ve Da Abasin Sapa takımları, ikinci grupta da Semorg Alburz, Tufan Harirod, Da Maiwand Atalan ve Da Aspeen Gar Bazan takımları oynuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.