Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Advocaat: “Manchester gibi bir takım bile..."

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, “Manchester United gibi bir takım bile doğru kadroyu ve sonucu aramaya devam ediyor. Orada bile bu işler zor” dedi.UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nda yarın oynayacakları Manchester United maçı öncesi Ülker...

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2016 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2016 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, “Manchester United gibi bir takım bile doğru kadroyu ve sonucu aramaya devam ediyor. Orada bile bu işler zor” dedi.
UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nda yarın oynayacakları Manchester United maçı öncesi Ülker Stadı’nda açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, “Manchester United’ın inişli çıkışlı performansı iki tarafa gidebilir bir durum. Maç 0-0 giderken motive bir takım olacak karşımızda. Bunun ne kadar süreceğine izin vermek bize kalmış. Manchester United gibi bir takım bile doğru kadroyu ve sonucu aramaya devam ediyor. Orada bile bu işler zor. Mourinho gibi çok kupa kazanmış bir hoca bile doğru takımı kurma zorluğu yaşıyor. Manchester United’ın da zamana ihtiyacı var. Onlar da bir gün doğru sonucu bulacaklar ama bu umarım yarın olmaz" dedi.
“Farklı bir oyun tarzıyla oynasaydık kaliteleriyle cezayı keserlerdi”
"İlk maçta Manchester United’ın fırsatlarını engellemeye çalıştık ama şans geldiğinde de hücum etmek istiyorduk” diyen deneyimli teknik adam, “Manchester United gibi harika bir takım karşısında 30 dakika oyunu kontrol ettik. Farklı bir oyun tarzıyla oynasaydık, kaliteleriyle cezayı keserlerdi. İki penaltı 5 dakikada geldi ve maç orada sona erdi belki de. Yarın taraftarımızın önünde Farklı bir karşılaşma olacak. Feyenoord maçında taraftarımızın katkısını gördük. Hep kazanmak için sahaya çıkıyoruz. 0-0 için sahaya çıkmıyoruz” diye konuştu.
Basın toplantısında ilginç an
Hollandalı teknik adam, yarın UEFA listesinde yer almadığı için oynayamayacak olan Aatıf Chahechouhe ile ilgili gelen, “Yarın Chahechouhe yerine kimi oynatacaksınız?” sorusu üzerine, "Antrenmana çıkmaması oynamayacağı anlamına gelmez" cevabını verdi. Bunun üzerine kulüp tercümanı Deniz Sarıtaş Advocaat’a, Chahechouhe’nın UEFA listesinde olmadığını hatırlattı. Advocaat, bu uyarı sonrası, soru soran basın mensubuna “Güzel soru” diyerek şu açıklamalarda bulundu:
"Seçim yapma meselemiz var. Alper, Neustaedter, başka oyuncular var. İsmail de seçeneklerimizden biri. Kendi sahamızda oynayacağız. Hep yapmamız gereken şeyleri yapmalıyız. Feyenoord’a karşı yaptık, Feyenoord da Manchester United’a karşı yaptı, yarın neden olmasın? Kendi sahamızda en iyi sonucu almaya çalışacağız.”
“Fizik profesörü değilim”
Advocaat, takımın fizik durumu hakkında gelen soruya ise, “Fizik profesörü değilim” diyerek, “Feyenoord’a karşı her şeyimizi verdik ancak 3 gün sonra fiziksel olarak kötü bir karşılaşma çıkardık. Önemli bir karşılaşmaya çıkacağız ama ligde de 3 gün sonra önemli bir maçımız var. İstediğimiz fiziksel işleri yarın ve 3 gün sonra ligde yaparsak doğru bir şey çıkar karşımıza” ifadelerini kullandı.
“Üstlerine düşeni yaptılar”
Advocaat, Volkan Şen ve Lens’in savunmaya fazla yardım etmemesiyle ilgili ise, "Onların tarzı bu olmasa da üstüne düşeni yapmalılar. Volkan Şen kendini geliştirdi bu konuda. İkisi de son maçta skora katkı verdi. Manchester United gibi bir takımla oynuyorsanız herkes yapması gerekeni yapmalıdır. Yoksa rakibiniz kolayca mağlup eder sizi” dedi.
“Taraftarımızın çıkaracağı ses çok farklı olacaktır”
Advocaat, yarın oynanacak olan zorlu karşılaşmada taraftarlarda ilgili olarak ise, “Manchester United böyle kalabalıklara karşı oynamaya alışkın. Yinede Taraftarımızın çıkaracağı ses çok farklı olacaktır onlar için. Rakibi etkileyeceğini düşünüyorum. 40-45 bin taraftar bekleniyor. Geçmişte yaptıklarını yine yapabilirler. Bize bağlı. Taraftarımıza kazanmak istediğimizi gösterelim ki burada olsunlar” açıklamalarında bulundu.
“Mourinho her yerde kendini ispatladı”
Manchester United Teknik Direktörü Jose Mourinho’nun eleştirilmesiyle ilgili de konuşan deneyimli teknik adam, Mourinho’nun her yerde kendini ispatladığını söyleyerek, “Aldığı kupalara bakarsanız inanılmaz olduğunu görürsünüz ama o bir sihirbaz değil. İyi oyuncuları var ama bu da işinizi zorlaştırır. Doğru ilk 11 için zor bir görev sizi bekler. Zaman lazım, o da bunu bekliyor. Manchester United’ın örneğin ön tarafına karar vermek zordur. Martial mi, Rashford mu, Rooney mi oynayacak? Seçim zor. Her zaman birincilik için oynayacaklardır. Ibrahimovic de goller atmaya başlayacaktır. Son maçlarında çok fazla pozisyona girdiler. Takımla ve hocayla ilgili endişelenecek bir durum yok" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.