Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adıyaman su sporları merkezi oluyor

Adıyaman’ın su sporları merkezi olması yönünde önemli adımlar atılıyor. Gazihan Dede mevkisinde temeli atılan kayıkhane inşaatında incelemelerde bulunan Vali Mahmut Demirtaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Seyit Ahmet Bağcı’dan...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adıyaman su sporları merkezi oluyor
Adıyaman’ın su sporları merkezi olması yönünde önemli adımlar atılıyor. Gazihan Dede mevkisinde temeli atılan kayıkhane inşaatında incelemelerde bulunan Vali Mahmut Demirtaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Seyit Ahmet Bağcı’dan bilgi aldı. Demirtaş, burada yaptığı açıklamada, “Adıyaman’ın su sporları merkezi olması yönünde temeli atılan kayıkhanenin bitirilmesiyle birlikte vatandaşlarımızın sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçları önemli ölçüde karşılanacak ve ilimiz, uluslararası müsabakalara da evsahipliği yapmış olacaktır.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İpek Yolu Kalkınma Ajansı'nın ortaklaşa yaptığı projenin inşaat çalışmalarının 60 gün içinde tamamlanacağını belirten Vali Demirtaş, “682 bin liraya mal olacak Gazihan Dede Su Sporları Merkezi'nin tamamlanmasıyla sportif ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirilmesi sağlanmış olacaktır. Özellikle su sporları kulüpleri kurularak, ilin tanıtımına katkı sunulacaktır. Aynı zamanda burada halkın dinlenmesi ve amatör su sporlarının yapılması hedeflenmektedir. Böylelikle ilimiz, su sporları için cazibe merkezi haline gelerek, çevre illerde ve değişik ülkelerde de tercih edilecektir. Adıyaman ve baraj gölü havzası su sporları yönünden, özellikle kürek, kano vb. sporlar açısından değerlendirildiğinde dört mevsim 12 ay yarışların ve antrenmanların yapılabileceği bir iklime sahiptir. Alanın uygunluğu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kürek Federasyonu yetkilileri tarafından da incelenerek teyit edilmiştir.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.