Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adil Gevrek: "Kaygı yaşanmasına anlam veremiyorum"

Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, teknik direktör Bayram Bektaş’ın istifası ve transfer yaşanan sıkıntıyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.Yeni Malatyaspor yönetimi, Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesisleri’nde...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, teknik direktör Bayram Bektaş’ın istifası ve transfer yaşanan sıkıntıyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Yeni Malatyaspor yönetimi, Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesisleri’nde basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi.
İftar sonrası açıklamalarda bulunan Gevrek, teknik direktör Bayram Bektaş’ın transfer yapılmadığı için görevden ayrıldı iddialarına yönelik yaptığı açıklamada, bunun gerçek olmadığını, öyle bir açıklama yapmış olsa bile böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.
-“karşılıklı anlaşarak yolları ayırdık”
Sezona Bayram Bektaş ile anlaşarak başladıklarını kaydeden Gevrek, “Kariyeri olan, kişiliği olan herkesin bildiği bir teknik adam ama son gelişmelerde bizim de kendisinin de kan uyuşmazlığı diyelim, daha sezonun başındayken bazı sıkıntıların olacağını hissettiğimiz için karşılıklı olarak bu işi sonlandırdık. Ayrılığın hayırlı ve doğru olduğunu düşünüyorum. Oturup, konuşarak böyle bir yol izledik” dedi.
Gevrek, teknik direktör Bayram Bektaş’ın istifasının söz konusu olmadığını, karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdıklarını dile getirdi.
“7 tane nokta transfer yapacağız”
Transferde ‘geç kalındı’ eleştirilerini de kabul etmeyen Gevrek, nokta transferler yapmak istediklerini söyledi.
Kendisini eleştirenleri art niyetli görmediği belirten Gevrek, “Malatyaspor’da geçen seneden kalan 12 futbolcumuz var. Biz 7 tane nokta transfer yapacağız. En başından beri bunu söylüyoruz. Bu 7 transferde istediğimiz transferler olmalı dedik. Bu transferlerin yapılması içinde çalışmalar başlatıldı. ‘Transfer yapılmadı, geç kalındı’ diyebilirsiniz. Yaklaşık iki senedir beraberiz. İlk sene ‘hoca yok, kamp başladı, her şey bitti, transfer yapılmadı’ eleştirileri oldu. Bana göre haklıydınız. İlk senemizdi, bizi tanımıyordunuz ve çok haklıydınız. O ilk senede takım kuruldu, hoca geldi. Devre arasına kadar ‘bu takım şampiyon olamaz’ diyenlerde oldu. Ama Allah’a şükür o sene takımımız şampiyon oldu. O şampiyonlukta eleştirilen olduğu gibi destek olanlarda vardı. Kimsenin art niyetli olduğunu düşünmüyorum. İkinci senemizde de ilk kez çıktığımız PTT 1. Ligi’nde zorlu bir mücadele verdik. Gerçekten zor bir ligdi. O senede aynı şeyler yaşandı. ‘Ligden ilk düşecek takım Yeni Malatyaspor’ denildi. Yine Allah’a çok şükür camianın da desteğiyle bu takım hedeflediğinin üzerinde bitirdi” diye konuştu.
“Kaygı yaşanmasına anlam veremiyor”
İki senede takımın hedeflerine ulaşmasına rağmen bu sezon kaygı yaşanmasına anlam veremediğini dile getiren Gevrek, “Tabi ki eleştiriler olacak. Geç kalındığı düşüncesi olabilir ama bunları farklı yönlere çekmek doğru değil. Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Transferin bitmesine 50 gün var. Ama bizim isteğimiz transferlerin bir an önce kampa katılmasıdır. 7 nokta transfer dediğimiz oyuncular arasında haber beklediklerimiz var, Süper Ligden olan oyuncular var. Belirli isimler üzerinde duruyoruz. B planımız var ama önce A planından gidiyoruz. Belki gecikmelerin sebebi bu olabilir”dedi.
“Takıma faydalı olacak bir hocayla anlaşacağız”
Gevrek, Bayram Bektaş ile karşılıklı olarak yolların ayrılmasının ardından teknik direktör arayışlarına başladıklarını ve bir iki gün içerisinde teknik direktör sorununu çözeceklerini kaydetti.
Teknik direktör arayışları çerçevesinde görüşmelere başladıklarını aktaran Gevrek, “Bütün kamuoyu bilsin ki önümüzdeki günlerde bir iki gün içerisinde bir hocayla anlaşacağız. Şuanda görüştüğümüz hocalar var. Buraya uyum sağlayacak, buraya gerçekten faydalı olacağını düşündüğümüz bir hocayla iki gün içerisinde anlaşmış olacağız. Tabi bunlarla beraber transfer çalışmalarımızda devam ediyor. 7 nokta transferden 3 ya da 4’ünün birinci etap kamp çalışmalarına katılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yurt dışından da görüştüğümüz oyuncular var. Daha doğrusu prensipte anlaştığımız oyuncular var. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bir bombalı saldırı oldu. Ben şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Bu saldırı, yabancı oyuncuların gelip gelmemesinde bir kaygı oluşturdu. O kaygıdan dolayı da aksamalar yaşandı. Ama yabancı oyuncu transferiyle ilgili görüşmeler tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde de bu süreci doğru yönetmek için çalışıyoruz. Kimsenin kaygısı olmasın bu senede hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde hareket edersek, bunlar olur. Ben inanıyorum ki buradaki arkadaşlarımız, camiamız, taraftarlarımızın haklı eleştirileri ve kaygıları olabilir ama hepimizin ortak paydası Malatya ise bizim burada takımımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Allah’ın izniyle hedefe yürüyen bir takım yapmış olacağız” ifadelerini kullandı.
“Göztepe etik ve doğru olmayan şeyler yaptı”
Mehmet Umut Nayir’in transferinin gerçekleşmemesini değerlendiren Gevrek, “Osmanlıspor’un futbolcusu Mehmet Umut Nayir’i kadromuza katmak için bir girişimimiz oldu. Kendisiyle görüştük ve ciddi bir girişimde bulunduk. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’ta bu transferle ilgili girişimleri oldu. Bu süreçte çok ciddi çaba harcadı. Transferi bir yere kadarda getirdi. Göztepe’nin de ciddi bir baskısı vardı ama buna rağmen Öznur Hanım ciddi bir şekilde yol kat etti. Ama işin sonunda her şey Umut Nayir’e kaldı. Umut Nayir’den sözde almıştık. Ama Göztepe’nin bu konuda yapmış olduğu ne ahlaka, ne insanlığa ne de kulüp yöneticiliğine sığmaz. Etik ve doğru olmayan şeyler yaptılar. Umut’unda gençliğine veriyorum ama Göztepe doğru bir şey yapmadı” dedi.
Gevrek, Muhammet Reis ile anlaştıklarını ancak transferin gerçekleşmediğini belirterek, şunları söyledi:
“Maddi konuda dahil her konuda anlaştık. Transferi bitirmişiz ama bir tane menajer çıkıp, önümüze 3 madde koyuyor. Bu maddeleri Malatyaspor olarak kabul etmemiz doğru olamazdı. Bu tür bir transferin hoca tarafından istenmemesi lazım hoca da öyle bir şey istemedi.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.