Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Açık Deniz Yüzme Şampiyonası Ölüdeniz’de düzenlendi

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu, Açık Deniz Yüzme Şampiyonası Ölüdeniz’de düzenlendi. Sadettin Saran’ın desteklediği organizasyonda, ünlü manken Tuğba Özay’da özel sporcularla birlikte şampiyonanın startını verdi.Türkiye...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2016 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Açık Deniz Yüzme Şampiyonası Ölüdeniz’de düzenlendi
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu, Açık Deniz Yüzme Şampiyonası Ölüdeniz’de düzenlendi. Sadettin Saran’ın desteklediği organizasyonda, ünlü manken Tuğba Özay’da özel sporcularla birlikte şampiyonanın startını verdi.
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Açık Deniz Yüzme Şampiyonası, Saran Group’un katkılarıyla ikinci kez Fethiye Ölüdeniz Otel Meri’de düzenlendi. Farklı yaş gruplarından 24 kulüpten 10’u kadın 30 sporcunun katıldığı şampiyona öncesinde ünlü manken Tuğba Özay özel sporcularla bir araya gelerek onlara moral verdi. Down sendromlu, otizmli ve zihinsel engelli sporcuların yanı sıra Belçika’dan da bir sporcunun misafir olarak katıldığı Özel Sporcular Spor Federasyonu Açık Deniz Yüzme Şampiyonası, heyecanlı ve çekişmeli geçti.
Ünlü manken Tuğba Özay beraberinde Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ve diğer ilgililerle yarışma parkuruna geldiği sırada Özel sporcular Özay’ın çevresini sararak sevgi gösterilerinde bulundular. Manken Özay ve özel sporcular ellerinde Türk bayraklarıyla Onuncu Yıl Marşı’nı birlikte söylediler. Özel sporcular, Özay’ın "Kimin için yarışıyorsunuz?" sorusuna "Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet için yarışıyoruz" diye cevap verdiler.
Yarışmanın startını Federasyon Başkanı Birol Aydın ve Tuğba Özay birlikte verirken özel sporcularda güzel ve güneşli havada Ölüdeniz lagününde çekişmeli ve heyecanlı şekilde yarıştılar.
Cumhurbaşkanı’nın himayesinde yapılıyor
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan himayelerinde yürütülen çalışmalarla 20 bin çocuğumuza spor yaptırıyoruz. Bu rakamı 30-40 binlere çıkaracağız. On yıl önce kapalı kapılar ardındaki çocuklarımızın bugün yüzleri gülüyor. Özel sporcularımız Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ile altın çağını yaşıyorlar. 93 yıl cumhuriyet Türkiye Şampiyonası yarışları yapıyoruz. Türkiye Açık Deniz Yüzme Şampiyonası, imkan verildiğinde özel bireylerin başaramayacakları hiçbir şey olmadığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için gerçekleştirildi. Burada yarışan sporcular, ’Ben yapabiliyorsam, siz de yapabilirsiniz’ düşüncesini herkese aşılamış oldular. Özel çocukların mutluluğunu gözlerinden okuyoruz. Böylesine önemli bir sportif etkinliğin gerçekleşmesi için gayret gösteren herkese teşekkür ederim" dedi.
İstanbul Boğazı’nı defalarca birinci olarak geçen Caner Ekin, yarışmada başarılı olacağını söyledi. Caner’in babası Savaş Ekin ise, Caner’in yaptığı başarılarla rol model olduğunu kaydederek, ailelerin engelli çocuklarını evlerinde hapsetmemesini, eğitim ve sporla bütün engellerin aşılacağını ifade etti.
Dünya üçüncüsü ve Avrupa ikincisi 26 yaşındaki Hasan Gökhan Kotan da, başarılı olmak için çok çalıştığını belirterek, "Başarımı daha da arttıracağım" dedi. Gökhan’ın babası Cevdet Kotan ise, "Ailelerin engelli çocuklarının eğitimine önem vermeleri gerekir" diye konuştu.
"Pırlanta çocuklar için buradayım"
Tuğba Özay, alanda şarkıların çalındığı sırada özel çocuklarla dans ederek Türk bayrağı salladı. Özay, ise yaptığı açıklamada, "Bu özel pırlanta çocuklar için buradayım. Sayın Saadettin Saran davet ettiğinde hemen kabul ettim. Onların sesini duyurmak için mücadelemi arttıracağım. Bende eski bir yüzücüyüm" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.