Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Abrurrahim Albayrak: Başkan Aysal, Sabri'yi göndermek bana için baskı yaptı

Galatasaray Kulübü eski yöneticilerinden ve seçimde Duygun Yarsuvat'ın listesinde Abrurrahim Albayrak, Başkan Ünal Aysal'ın Sabri Sarıoğlu'nu göndermek için kendisine baskı yaptığı söyledi.     Galatasaray - Borussia...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Abrurrahim Albayrak: Başkan Aysal, Sabri'yi göndermek bana için baskı yaptı
Galatasaray Kulübü eski yöneticilerinden ve seçimde Duygun Yarsuvat'ın listesinde Abrurrahim Albayrak, Başkan Ünal Aysal'ın Sabri Sarıoğlu'nu göndermek için kendisine baskı yaptığı söyledi.

    Galatasaray - Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi maçı için değerlendirmelerde bulunan Albayrak, "Maçlar Galatasaray için çok önemlidir. Bu akşam da Dortmund maçını alırsak ümitleneceğiz ve yolumuza devam edeceğiz. Fenerbahçe maçında ki o hırs o azim Dortmund maçını kazanacağımızın sinyallerini verdi. Ben aslanlarımızın bu akşam Dortmund'u 2-0 yeneceğini düşünüyorum. Fenerbahçe maçında eksiklerimiz yok muydu vardı. Ama en azından eski maçlara nazaran futbolcularda daha hırs ve azim vardı. O beni çok mutlu etti. 2-1 kazanılan derbi maçının da bu akşamki maça çok büyük etkisi olacağını düşünüyorum. Taraftarda çok mutlu ve akşamki maça yaklaşık 55 bin taraftarın geleceğini düşünüyorum. Bu büyük taraftarın desteği ile Dortmund maçından galibiyetle ayrılacağımıza gönülden inanıyorum ve futbolculara da güveniyorum." dedi.

    25 Ekim'de yapılacak olan olağanüstü genel kurul seçimleri için ise Abdurrahim Albayrak, "Çok ani bir seçim oldu. Fazla çalışma ortamı bulamadık. Galatasaray’da olmaması gereken bir seçim süresi oldu. Allah’tan ki iki değerli başkan adayımız ellerini değil kellerini taşın altına koyarak kısa bir sürede yönetim kurulu listelerini oluşturdular. Listede görev alan tüm arkadaşları tebrik ediyorum. Kimse görevden kaçmadı. Galatasaray'ın bu zor gününde burada olmak gerekiyor dediler. Onlardan birtanesi de benim. Duygun bey ile seçime girdik. İki renk var seçimde. Biri sarı diğeri kırmızı. Ama kazanacak olan Galatasaray’dır. Kavgasız gürültüsüz bir seçim çalışma yapıldığını düşünüyorum. Cumartesi akşamı kim kazanırsa onun yanında olacağız ve onu alkışlayacağız. Galatasaray'a da bu yakışır. Önemli olan bu sene 4. yıldızı takmak." diye konuştu.

    Bir gazetecinin "Yapılacak olan seçimlerde neden Alp Yalman'ın yanında değilde Duygun Yarsuvat'ın yanında yer aldınız ?" sorusuna ise Albayrak, "Alp Yalman'ı çok severim. Beni Galatasaray kongre üyesi yapmıştır. Saygım sonsuzdur. Biz Alp bey ile görüştüğümüzde ben kendisine biz bir ekibiz ve ekip olarak biryere girmek istiyoruz dedim. Bu ekibin içerisinde ben vardım Ali Dürüst, Adnan Öztürk, Refik Arkan, Mete Başol ve Ali Gürsoy vardı. Ben Galatasaray için bu arkadaşların faydalı olacağına inandığım için ısrarcı oldum. Israr etmemin nedeni Galatasaray’da iyi ve güzel işlerin olması, güçlü bir kadronun olmasıydı. Sağolsun Alp bey çok isimle görüştü ama o özlenen liste oluşmadı. Bende sonra Alp Bey’in listesine girmeyeceğimi kendisine söyledim. Sonra bir gece Duygun Yarsuvat beni aradı ve seçime gireceğini beni de listeye alacağını hayır dememi istedi. Hizmet etmemi istedi. Bende o kelimelerin karşısında hayır diyemezdim. Deseydim gerçek Galatasaraylıyım diye ortalıkta gezemezdim. Çünkü iyi bir Galatasaraylı iseniz ve onla yatıp onla kalıyorsanız kaçmamanız lazım. Ben onu yapmamak için kabul ettim. Sonra Duygun beyin yanındakilerden öğrendim ben öyle cevap verince Duygun bey duygulanmış ve Abdurrahim gerçekten Galatasaraylı demiş." şeklinde cevaplandırdı.

BAŞKAN AYSAL, SABRİ'Yİ GÖNDERMEM İÇİN BASKIDA BULUNDU

Geniş bir kadroya sahip olan takım için neler yapacaklarını da anlatan eski yönetici, "Duygun hocam gerçekten futbolu biliyor. Şuan Galatasaray 41 futbolcuya para ödüyor. Milyonlarca dolar ödediğiniz futbolcuları alt yapıya gönderiyorsunuz. Onlardan faydalanamıyorsunuz. Bugün Türkiye'de iki yıl üst üste olan şampiyonlukta canla başla çalışan bir Eboue diye bir futbolcumuz var ama şuan Türkiye'de mi bilinmiyor. Böyle bir futbolcuyu unutmuşuz. Sabri, bize yıllarca Galatasaray'da kaptanlık yapmış ve Galatasaray ile yatıp kalkmıştır. Geçen sene de onu göndermek için Başkan Ünal Aysal bana çok baskı yapmasına rağmen ben karşı çıktım ve Sabri'nin kaptan olduğunu ve onu gönderdiğimiz vakit geride kalan ve gelecek olan kaptanlara hiç iyi bir örnek olmayacağını, şevklerinin kırılacağını söyledim. Burada Fatih hocamın hakkını yememek lazım ona da teşekkür ediyorum. Hoca da aynı düşüncelerdeydi benimle. Sonuç olarak iki yıl sözleşmesini uzattık. Şimdi ise kadro dışı. Geldiğimiz vakit sebebi neymiş bakacağız." diye konuştu.
    Abdurrahim Albayrak, sözlerini şöyle tamamlad:
    "Galatasaray'ın milyon dolar harcağı 41 futbolcusu var. Para makinesi olsa bunlara para yetişmez. Bunların defter değeri hayli yüksek. Defter değeri yüksek futbolcuyu sattığınız vakitte zararınızı kapatamıyorsunuz. Defter değeri düşük futbolcuyu yüksek sattığınız vakit zararları kapatırsınız. Bunlar çok önemlidir. Öte yandan dışarıdan bize katılan Ali Dürüst'ünde çok başarılı olacağını düşünüyorum. Kazandığımız vakit başkanımızla beraber oturup neler yapacağımızı konuşacağız. Galatasaray'ın bir kuruşunu kendi bir kuruşumuz gibi hesap edersek ne Galatasaray'ın ne de bizim sırtımız yere gelir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.