Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Abdullah Avcı, Federasyonu Eleştirdi

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 1-0 kazandıkları Çaykur Rizespor maçı sonrası yaptığı açıklamada, 2016-2017 sezonunun başlama tarihindeki belirsizlik nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu’nu (TFF) eleştirdi.Spor Toto...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 23:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 23:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 1-0 kazandıkları Çaykur Rizespor maçı sonrası yaptığı açıklamada, 2016-2017 sezonunun başlama tarihindeki belirsizlik nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu’nu (TFF) eleştirdi.
Spor Toto Süper Lig’in 34. haftasında Medipol Başakşehir, evinde Çaykur Rizespor’u 1-0 mağlup etti ve ligi 59 puanla 4. sırada tamamladı. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan turuncu-lacivertli ekibin teknik patronu Abdullah Avcı, geçen seneden bu yana istikrarlı süren takım performansına değinerek, “Bu sene de geçen sene gibi ligi aynı puanda 4. bitirdik. Aynı puan ortalaması yakalamak bizim için son derece önemli. Oyun kalitemiz yüzde 25 artmış. İki senedir oyun kalitesini arttıran bir takım olmak önemli. Kulübümdeki herkese bu başarı için teşekkür ediyorum” dedi.
"BUNUNLA TFF’NİN HANGİ BİRİMİ İLGİLENİYORSA..."
2016-2017 sezonun başlama tarihinin bilinmediğine dikkat çeken Avcı, "UEFA’nın takvimine göre ben plan yapıyorum. Bu son derece sıkıntılı bir durum. Sezonu ne zaman açacağız, bununla kim ilgileniyorsa bunun açıklanması gerekiyordu. Onun dışında Türk futbolunun oyun kalitesin artmasını mı istiyoruz; zeminlerimizin belli bir standardı olması lazım. Bununla TFF’nin hangi birimi ilgileniyorsa bunların standartlarının olması lazım. Bunların denetlenmesi lazım. Burada 1.5 cm çimde oynuyoruz, Ankara’ya gidiyoruz, kuru sahada oyuncumuz Alpaslan’ın çapraz bağları kopuyor. Bunu kim ödeyecek. Ben burada her şeyine dikkat ediyorum takımımın” şeklinde konuştu.
“BİR TARAF ISLATALIM DİYOR, DİĞER TARAF ISLATMAYALIM DİYOR”
Sahanın ıslatılmasındaki karışıklığa da değinen deneyimli teknik adam, “Bir taraf maçtan önce sahayı ıslatalım, bir taraf ıslatmayalım diyor. Rakip oynamak istemiyorsa ıslatmayalım diyor. Bir taraf diyor ki saha kuru kalsın, diğer taraf ıslatalım. Bunun da bir standardı yok” ifadelerini kullandı.
“4. OLAN BİR TAKIM OLARAK BU KONULARI GÖZARDI EDEMEZDİM”
Saha kenarında ısınmaya gönderilen oyuncularının sayı sınırlandırmasını da eleştiren Avcı, “3 tane oyuncu çıkartabiliyorsun ısınmaya. Niye 6 tane çıkmıyor. Performans hocamı neden oraya çıkartamıyorum. Nasıl gelişeceğiz biz. Kulübelerde neden 20 oyuncu yok. 4. olmuş bir takım olarak bu konuları göz ardı edemezdim” dedi.
“MİLLİ TAKIMA BAŞARILAR DİLİYORUZ AMA KULÜPLERİ DE BİR TARAFA BIRAKAMAYIZ”
Son olarak son hafta fikstürünü de eleştiren Abdullah Avcı, “Bugün şampiyonluk yarışı, UEFA yarışı, düşme hattı yarışı olsaydı ne olacaktı. Bunu neden kimse konuşmuyor. Milli takım bizim milli takımımız. Milli takıma başarılar diliyoruz, 2 oyuncumuz orada ama kulüpleri de bir tarafa bırakamayız” açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.