Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD Adalet Bakanı: Soruşturma daha fazla FIFA yetkilisini kapsayacak

Uluslararası Futbol Federasyon Birliği'ne (FIFA) yönelik rüşvet ve yolsuzluk operasyonu devam ediyor. FIFA delegeleri başkanlık seçimin yapılacağı 65'inci olağan kongre için İsviçre'nin Zürih şehrinde toplandığı sırada yapılan operasyonda...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2015 19:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2015 19:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası Futbol Federasyon Birliği'ne (FIFA) yönelik rüşvet ve yolsuzluk operasyonu devam ediyor. FIFA delegeleri başkanlık seçimin yapılacağı 65'inci olağan kongre için İsviçre'nin Zürih şehrinde toplandığı sırada yapılan operasyonda FIFA başkan yardımcılarının da bulunduğu 14 kişi göz altına alındı. FIFA Başkan Yardımcıları Jeffrey Webb ve Eugenio Figueredo ile Kosta Rika Futbol Federasyonu Başkanı Eduardo Li de bulunuyor. Webb, CONCACAF ve Cayman Adaları Futbol Federasyonu başkanlığı görevlerini de yürütüyor. Figueredo ise aynı zamanda CONMEBOL'un (Güney Amerika Futbol Konfederasyonu) başkanı olarak görev yapıyor. İsviçre'deki operasyondan kısa süre sonra ABD polisi de CONCACAF'ın Miami'deki merkezine baskın düzenledi.

Sabahın erken saatlerinde yapılan operasyon sonrası New York’ta kameraların karşısına geçen ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch, yolsuzluk soruşturmasının hem ABD’de hemde yurtdışında sistematik bir şekilde yapıldığını söyledi. New York’ta basın açıklaması düzenleyen Bakan Lynch, yolsuzluk kapsamında göz altına alınan şahısların ABD’ye teslim edileceğini belirtti.

Soruşturmanın devam ettiğini ve daha fazla FIFA yetkilisini kapsadığını belirten Lynch, iddialara göre bazı yetkililelerin konumlarını kullanarak rüşvet yoluyla milyonlarca dolar kazanmak istediğini söyledi. İsviçre Adalet Bakanlığı ile koordineli bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini ifade eden ABD Adalet Bakanı, yolsuzluk ve rüşvet olayın, dünya çapındaki futbol taraftarlarına ve ticari gelir elde etme hakkı olan kurumlara zarar verdiğini belirtti. Bakan Lynch, futbol yetkililerinin, rüşvet alarak futbol maçlarının hangi televizyonda ve nerede oynanacağı ile ilgili kararlar verdiğini söyledi.

Soruşturmanın devam ettiğini hatırlatan Lynch, şu aşamada FIFA Başkanı Joseph Blatter hakkında suçlama yapılmayacağını kaydetti. İddialara göre spor medya temsilcileri ve pazarlama şirket yöneticileri rüşvet alarak, ABD ve Güney Amerika’daki turnuvaların medya ve pazarlama haklarını elde etti.

Adalet Bakanı Lynch'in yanında kameraların karşısına geçen FBI Direktörü James Comey, dünyanın en büyük sporunda yolsuzluk yapıldığını ve aç gözlülük kültürünü teşvik ettiğini söyledi. Comey, FIFA'da rüşvet, yasa dışı ödemeler ve komisyonların adeta bir iş haline geldiğin kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.