Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aba Güreşi Dünya Şampiyonası 17-18 Eylül Tarihlerinde Hatay’da Yapılacak

7. Geleneksel Uluslar Arası Aba Güreşi Dünya Kupası 17-18 Eylül tarihlerinde Hatay’da yapılacak. 5 sıklette yapılacak müsabakalarda dereceye girenlere madalyalarının yanı sıra çeşitli ödüllerinde verileceği belirtildi. 60 Kg, 70 Kg, 80...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
7. Geleneksel Uluslar Arası Aba Güreşi Dünya Kupası 17-18 Eylül tarihlerinde Hatay’da yapılacak. 5 sıklette yapılacak müsabakalarda dereceye girenlere madalyalarının yanı sıra çeşitli ödüllerinde verileceği belirtildi. 60 Kg, 70 Kg, 80 Kg, 90 Kg ve +90 kg kilolarla yapılacak müsabakalara 30 kadar ülke katılacak.
Dünya Aba Güreşi Federasyonu Başkanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, yaptığı açıklamada; “Aba güreşinin her geçen sene daha iyiye gidiyor. Bu sene katılım ve seyirci anlamında zirve yapacağız. Geçtiğimiz senelerde doğru dürüst bir sahamız bile yoktu. Çok şükür şimdi Aba Güreşi yarışma stadımızı yapıyoruz. 7. Dünya kupasını kısmet olursa stadımızın açılışı ile birlikte yapacağız. 30 ülkenin Dünya Aba Güreşi Şampiyonası için Hatay’a gelecek olması bile bu sporun artık tek başına federasyon olabileceğini gösteriyor. İnşallah bağımsız bir federasyon olacağımız günler yakındır” diyerek Hatay’da başlayan Aba Güreşi’nin Türkiye ve Dünya’ya yayılmaya başlamasından duyduğu sevinci dile getirdi.
17-18 Eylül tarihlerinde Hatay’da düzenlenecek Dünya Aba Güreşi Şampiyonası için çalışmalarını sürdüren Dünya Aba Güreşi Federasyonu Eş Başkanı Prof.Dr.Tabip Albay İbrahim Öztek çalışmalarda sona geldiklerini belirterek; “Bundan 7 sene önce 4 ülke ve 8 takımla başladığımız Aba Güreşi Dünya Şampiyonasına bu sene 30 ülke katılıyor. Bu ülke sayısı daha da artacaktır. Katılacak davetli ülkeler Dünya Federasyonumuzun üyeleridir. Bu nedenle davetli ülke sayısını sınırlı tutmaktayız. Hatay’da yapılacak, güreşlerle ilgili olarak hiç şüphe yok ki; en büyük destekçimiz o kadar işlerinin arasında Aba Güreşine de vakit ayıran Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş beydir. O’nun da geçmişte bir Aba Güreşçisi olması bu spora olan sevdasını, desteğini, geliştirilip yüceltilmesini ve dünyaya tanıtıldığını sağlamaktadır dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.