Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

A Milli Kadın Basketbol Takımı Fransa’ya Gitti

A Milli Kadın Basketbol Takımı, olimpiyat elemeleri için Fransa’ya gitti. Yolculuk öncesi açıklamalarda bulunan Başantrenör Ekrem Memnun, "Takımımıza ve kendimize çok güveniyoruz. İnşallah bir aksilik olmazsa en iyi basketbolumuzu oynayıp...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
A Milli Kadın Basketbol Takımı, olimpiyat elemeleri için Fransa’ya gitti. Yolculuk öncesi açıklamalarda bulunan Başantrenör Ekrem Memnun, "Takımımıza ve kendimize çok güveniyoruz. İnşallah bir aksilik olmazsa en iyi basketbolumuzu oynayıp olimpiyatlara katılmak istiyoruz" dedi.
13-19 Haziran tarihleri arasında yapılacak olimpiyat elemelerinde mücadele edecek olan Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı, bugün sabah saatlerinde Fransa’ya gitti. Atatürk Havalimanı’ndan hareket eden ay-yıldızlı ekipte Başantrenör Ekrem Memnun ise burada basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.
"OLİMPİYATLARA KATILMAK İSTİYORUZ"
Memnun, "Çok iyi hazırlandık. Moralimiz de çok iyi. Motivasyonumuz üst seviyede. Tek bir amacımız var sadece oraya konsantreyiz. Olimpiyatlara katılma hakkını kazanmak istiyoruz. Çok tecrübeli bir oyuncu kadrosuna sahibiz. Çok inandığımız oyuncularımız var. Takımımıza ve kendimize çok güveniyoruz. İnşallah bir aksilik olmazsa en iyi basketbolumuzu oynayıp olimpiyatlara katılmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
"BÜTÜN SPORCULARIN OLMAK İSTEDİĞİ BİR YER"
Rakipleri hakkında da yorumda bulunan deneyimli koç, "Hazırlık döneminde grubumuzda yer alan takımlara denk takımlarla maçlar yapmaya çalıştık. Oyuncuların bir kısmı zaten önceki yıllardan biliyorlar Arjantin’i. Ama o ekollerle şimdi Fransa’da Venezuella ile bir maç oynayacağız. Sadece Güney Amerika kaldı. Onun dışında hepsiyle oynadık. İyi de maçlar oldu. Olimpiyat bu sonuçta herkes katılmak istiyor. Bütün takımlar en üst seviyede motivasyonla gelecek. Bütün sporcuların olmak istediği bir yer. Çok zor maçlar olacağını düşünüyorum. Çok kararlı ve çok dikkatli olmak lazım. En küçük yanlışlığa ne kazaya izin vermeden 3 maçta işimizi bitirmek istiyoruz. İnşallah bir aksilik yaşamadan da bunu başarırız. Herkes çok istekli çok pozitif" diye konuştu.
Fransa’da EURO 2016’ya katılacak olan A Milli Futbol Takımı’na da başarılar dileyen Ekrem Memnun, "Onların da çok önemli bir turnuvası var. İnşallah iki takımımızda Fransa’dan istediği sonuçlarla döner" dedi.
A MİLLİLERİN OLİMPİYAT YOLU
Olimpiyat elemeleri B grubunda yer alan Türkiye, Arjantin ve Kamerun ile karşılaşacak. İlk maçını ay-yıldızlılar 14 Haziran Salı günü Arjantin, ikinci maçını ise 15 Haziran Çarşamba günü Kamerun ile oynayacak. Fransa’da düzenlenecek olimpiyat elemeleri grup maçları sonucunda ilk iki sırayı alacak ekipler, çeyrek finale yükselecek.
Çeyrek finalin kazananı 4 takım, olimpiyatlara katılacak. Olimpiyat vizesi alacak 5. takım ise çeyrek finallerin kaybedenleri arasında oynanacak karşılaşmaların ardından belli olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.