Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

8. İsmail Akçay Yol Koşusu

Türkiye Atletizm Federasyonu ile Balıkesir Altıeylül Belediyesi efsane atlet İsmail Akçay adına düzenlediği geleneksel ‘8. İsmail Akçay Yol Koşusu’ düzenleyecek.Türkiye Atletizm Federasyonu ile Balıkesir Altıeylül Belediyesi efsane İsmail...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2016 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Atletizm Federasyonu ile Balıkesir Altıeylül Belediyesi efsane atlet İsmail Akçay adına düzenlediği geleneksel ‘8. İsmail Akçay Yol Koşusu’ düzenleyecek.
Türkiye Atletizm Federasyonu ile Balıkesir Altıeylül Belediyesi efsane İsmail Akçay adına düzenlediği geleneksel ‘8. İsmail Akçay Yol Koşusu’ 4 Eylül günü düzenleyecek. Ataköy olimpiyat evinde düzenlenen basın toplantısına Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Altıeylül Belediye Başkanı Dr. Zekai Kafaoğlu ve efsane atlet İsmail Akçay katıldı. Bu sene yapılacak yarışlara 150’si bayan, 250’si erkek olmak üzere toplam 400 kişi ile sınırlandırıldı.
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar bu sene düzenlenecek yarışı İsmail Akçay’ın yarıştığı maratonda ilk 3 sıradaki yarışmacıları davet ettikleri belirterek, “ Yarışmada birinci olan sporcu hayatını kaybetti. İkinci ve üçüncü sırada olan sporcular ise sağlık nedenleri ile gelemeyeceklerini söylediler” diye konuştu.
Çintimar: “Türkiye Atletizm Federasyonu olarak hedefimiz 2020 olimpiyatlarına 100 sporcu ile katılmak”
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Olimpiyatlarda aslında beklenen olduğunu belirterek, “2 sene önce Türkiye Atletizmi dopinglerle sarsılmış ve ağır bir yara almıştı. Bu sene düzenlenen yarışmada en yüksek katılım ile katıldık. Başarı anlamında ise bir madalya, bir altıncılık ve bir sekizincilik elde edildi. Bu sene yapılan olimpiyatlara götürecek bir çok sporcumuzu dopingden dolayı götüremedik. Madalya beklediğimiz bir çok sporcu doping ve sakatlıktan dolayı gösteremedik. Ekibimiz çoğu genç sporculardan oluşuyor. Türkiye Atletizm Federasyonu olarak hedefimiz 2020 olimpiyatlarına 100 sporcu ile katılmak ve 6-7 madalya hedefliyoruz” dedi.
Çintimar: “2020’den sonra biz yurt dışına sporcu vermek istiyoruz”
Basın mensuplarının bu sene katılan sporcuların bir çoğu devşirme sporcu ve bu sporcuların başarılarını ile ilgili soruya ise Başkan Çintimar, “ Bu devşirme sadece Türkiye’de yok. İngiltere’de var. Bu İngiltere sömürgesinde olan ülkelerin sporcuları İngiltere adına yarışabiliyor ve devşirme sporcu sayılmıyor. Türkiye’de balkan ülkelerinde yaşayan sporcularda bizim adıma yarışsın ve devşirme sayılmasın. Ali Kaya bu sene altın madalya için yarışabilirdi ama olmadı. Bizim böyle sporculara destek vermemiz lazım. Bu sporculara kulüp sporcuları ve Türk vatandaşı olduktan sonra bizimde yarıştırmama gibi bir şansımız yok. 2020’den sonra biz yurt dışına sporcu vermek istiyoruz” diye konuştu.
Kafaoğlu : “İsmail Akçay yarışları uluslararası seviyede düzenliyoruz”
Altıeylül Belediye Başkanı Dr. Zekai Kafaoğlu, Balıkesir’in efsane sporcularından İsmail Akçay’a destek verilmesi gerektiğini belirterek, “ Yerel yönetimler olarak efsane sporculara destek vermemiz gerekiyor. Değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. İsmail Akçay yarışları uluslararası seviyede düzenliyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.