Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin tarihi belli oldu

656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin tarihleri belli oldu. Edirne Belediye Encümeni’nin aldığı karar doğrultusunda 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali 10-16 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenecek.UNESCO Dünya Mirası...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin tarihleri belli oldu. Edirne Belediye Encümeni’nin aldığı karar doğrultusunda 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali 10-16 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenecek.
UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan dev çınar Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin 656.’sını 10-16 Temmuz 2016 tarihlerinde gerçekleştireceklerini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Birçok medeniyeti içinde barındırmış, birçok farklı kültürü kendi içinde harmanlamış; barışın, hoşgörünün, huzurun ve güvenin başkenti Edirne’de, dünyanın en köklü organizasyonlarından olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’ne bir kez daha ev sahipliği yapacağız” dedi.
Başkan Gürkan, 10-16 Temmuz 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali için çalışmalara şimdiden başladıklarını kaydetti. Bu nedenle de ilk olarak tarihlerini belirlediklerini ifade eden Gürkan, “Edine Belediyesi olarak en önemli hedefimiz Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin ulusal ve uluslararası alanda daha fazla yer bulmasını sağlamak, yağlı güreşleri sevdirmek, Edirne’yi bu vesile ile gündemde tutmak ve hafızalara yerleştirmek. Bu amaçla çıktığımız yolda çalışmalarımızı sürdürüyor, Kırkpınar’ı hak ettiği yere taşımak için mücadele ediyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.