Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

655 yıllık Tarihi Kırkpınar başladı

Edirne’de olimpiyatlardan sonra dünyanın en eski spor organizasyonu olan Tarihi Kırkpınar’da pehlivanlar er meydanına çıktı.Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda bu yıl 655’incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, sabah saat...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
655 yıllık Tarihi Kırkpınar başladı
Edirne’de olimpiyatlardan sonra dünyanın en eski spor organizasyonu olan Tarihi Kırkpınar’da pehlivanlar er meydanına çıktı.
Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda bu yıl 655’incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, sabah saat 09.30’da Minik-1, Minik-2, Teşvik-1, Teşvik-2, Tozkoparan ve Ayak Boy kategorilerinde başladı. Bu kategorilerdeki yüzlerce pehlivan sahada yağlanarak, 50 yılı aşkın süredir Tarihi Kırkpınar Er Meydanı’nda cazgırlık yapan başcazgır Şükrü Kayabaş’ın manileriyle peşrev çekti.
Kırkpınar’da bu yıl bin 969 pehlivan başvurarak, geçen yılın rekoru da kırılmış oldu. Minik pehlivanların müsabakaları çok çekişmeli geçerken, günler öncesinden Kırkpınar’a hazırlanan güreşçiler, rakiplerini kısa sürede tuş ederek, dinlenmek üzere soyunma odalarının yolunu tuttu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.